Muftija Dudić: Nećemo odustati dok se vakuf ne vrati i ponovo bude sagrađena Ejup-begova džamija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svečane akademije maturanata, kaže predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, treba vratiti u džamijske prostore. I dio Kulturnog centra u Novom Pazaru je vakuf. Tu je, podsjeća, nekad bio smješten harem Ejup-begove džamije.

– Kad sam malo prije prolazio i vidio neke projekte ovdje, uređenja ovog prostora, nisam nigdje vidio da je ucrtana i Ejup-begova džamija. A ovo ovdje je prolazimo i ulazimo je mjesto džamijskog prostora, mjesto Ejup-begove džamije i nećemo odustati dok se ne vrati i ne bude tu ponovo sagrađena Ejup-begova džamija.

Muftija Dudić se osvrnuo i na planove za izgradnju Kliničkog centra, uz poruku da taj projekat ima podršku Islamske zajednice, ali ne na štetu vakufske imovine.

– Musala je vakufsko dobro i kažu da je planom predviđeno da se gradi Klinički centar kod Bolnica, tamo gdje je vakufsko zemljište, gdje je Musala. Nismo mi protiv Kliničkog centra, rah. Muftijin je to projekat, ali ako hoće tu da prave, onda neka nam daju u zamjenu na primjer toliko hektara na Rekreacionom centru i to ne od onog našeg, što je vakufsko već od onog što je državno.

I nemoj da nas provociraju i da kažu pravio bi se Klinički centar, ali Islamska zajednica ne da, Islamska zajednica to insistira i traži, al ne stalno na vakufskom. Zato poručujem i onima koji su na vlasti i onima koji su u opoziciji i onima koji će biti na vlasti da to znaju, vakufsko ćemo braniti do posljednjeg pedlja, to neka svako zna. Svoje ne damo, a tuđe nikada nismo otimali.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker