Fejzić: Muslimani ne smeju biti predmet iseljavanja!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U izjavi za Radio televiziju Novi Pazar reis IZ u Crnoj Gori Rifat efendija Fjezić kazao je da muslimani Pljevalja ne smeju biti predmet iseljavanja te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu.

Untitled 2 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

On je, komentarišući poslednje događaje u Crnoj Gori, ali i ostalom opštinama u kojima žive Bošnjaci, kazao da nije očekivao takav sled događaja, te da su takvi događaji deo prošlosti kojih će generacije u budućnosti biti pošteđene.

”Poslednji izbori su nas demantovali, odnosno ono što je usledilo nakon proglašenja rezultata, kada je došlo do jednog necivilizacijskog slavlja od strane pojedinih političkih subjekata, odnosno njihovih pristalica. Reč je o neprimerenom slavlju pogotovo tamo gde pripadnici islamske vere žive kao manjina. Prevarili smo se u verovanju da su takve stvari iz  nas. Još postoje elementi fašizma na našim prostorima” kazao je Fejzić.

Fejzić je kazao da je posetio Pljevlja i ostale opštine u kojima žive Bošnjaci sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situciji. On je kazao da su ljudi u panici i strahu, posebno u Pljevljima gde su Bošnjacima slate preteće poruke.

{module Oglas 0 – 2020}

”Ne može se niko prijatno osećati ako mu u pola noći dođe na stotine automobila ispred kuće i proziva ga i naziva Turčinom, da je njegovo vreme prošlo, da je vreme da se seli i da mu je kupljena karta u jednom pravcu do Stambola. To su tako teške scene u koje ni ja u prvi mah nisam verovao, ali sam se juče lično uverio u to kada sam posetio ljude koji su bukvalno zatvoreni u svojim kućama” objašnjava reis IZ u Crnoj Gori Rifat  efendija Fejzić.

On je kazao da političari sada svojim izjavama pokušavaju da ublaže eventualnu štetu svega što se dogodilo, a što su, kako ističe, strašne stvari.

Fejzića posebno zabrinjava činjenica  da brojni Bošnjaci u Crnoj Gori nastoje da od ambasada pojedinih država traže azil, a da nasilje ne smeju da prijave nadležnim organima, te da su u konstantnom strahu.

On je izrazio nadu da će se situacija stabilizovati i naglasio da želi da veruje u iskrenost poruka upućenih od strane svih političkih faktora u Crnoj Gori.

”Nadam se da će država i nadležne institucije uraditi svoj deo posla i da će se situacija koliko toliko smirti” zaključio je na kraju Fejzić.

Sa reisom IZ u Crnoj Gori razgovarala je urednica informativnog programa RTV Novi Pazar Senada Kalić. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.