Elvedin Pezić – Ako bi kome zavidio onda bi zavidio Sandžaklijama !!!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Uspjeh IZ u Srbiji (Sandžaku) evidentna je stvar, koju može negirati samo zavidnik ili neko ko ne želi da to vidi. Za spomenuti uspjeh postoje mnogi faktori.

72251604 2357924344523960 2739670040805638144 o

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ja bih da se kratko osvrnem samo na jedan. Odnos IZ u Srbiji prema diplomantima islamskih fakulteta, kako iz arapskog svijetu tako i diplomantima njihovih institucija. IZ u Srbiji svim diplomantima islamskih fakulteta dala je priliku, uključila ih u rad IZ, a oni mladi, puni entuzijazma, u kratkom periodu su napravili na terenu velike rezultate.

Kada sam bio u posjeti džematima Priboja, Brodareva, Sjenice, primjetio sam doista mnogo lijepih stvari, a ono što me je posebno fasciniralo je činjenica kako su mladi ljudi postavljeni na veoma bitne i odgovorne funkcije. U srcima tih mladih funcionera vidio sam ogromnu želju za radom. Vidio sam da žive uz narod i sa narodom. Trude se da okupljaju ljude, poduče ih vjeri, organiziraju nove aktivnosti. Da ne govorim o tome što sam posebno bio iznenađen nihovom širokogrudnosti, tolerantnosti, spremnosti da se razgovara o temama u kojima se mogu zauzeti i različiti stavovi.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Tada sam shvatio da one njihove džamije prepune klanjača su upravo plod pametnog poteza IZ u Srbiji, koja je iskoristila potencijal mladih ljudi, ukazala im povjerenje postavljajući ih na odgovorne funkcije.
Evidnetno je da među samim diplomantima ima različitih pogleda i stavova, ali je svima njima zajedničko da su našli mjesto u okrilju IZ i trude se da djeluju u izuzetno širokim i tolerantnim granicama koje je postavio Mešiha, a koje važe za sve.

S pravom mogu da kažem, kada bi nekome u životu zavidio, u pozitivnom smislu, onda bi zavidio svojim prijateljima iz studentskih dan, koji su porijeklom iz Sandžaka, koji su zajedno sa nama učili, studirali, trudili se da postignemo što više znanja, sve u želji da se vratimo našem narodu i da na njih prenesemo ono što smo naučili.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

#Nadam se da će i naša IZ, poučena pozitivnim iskustvom Mešihata IZ u Sandžaku, pružiti priliku za saradnju i djelovanje diplomantima islamskih fakulteta diljem islamskog svijeta, onima koji budu spremni za džematski rad.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex