Ef. Hasanović: Vratit ćemo vakufe do posljednjeg komada našeg tijela

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mnogo je nepravdi učinjeno islamskoj zajednici na putevima da vrati vakuf, a mnogo je onih koji tu borbu ne shvataju, kaže Nedžad ef. Hasanović. Čak je i negativno komentarišu pod izgovorom, naglašava, da je vakuf institucija koju treba svi da koriste.

hasanovic

{module Oglas 1 – 2020}

Sve to proizilazi iz nepoznavanja šerijatskih propisa kad je u pitanju institucija vakufa. A, vakuf je znak da prosperitet jedne zajednice zavisi od toga kako se ta zajednica prema njemu odnosi.

– Često se spominje to je uzurpacija, to neko uzima, to neko pljačka, ide u privatne ruke. Obraćam se vjernicima, Vakuf je svetinja. Onog momenta ako bude jedan od službenika Islamske zajednice, njenog rukovodstva bude uzurpirao ili privatizovao i za sebe koristio određeni vakuf znajte da će se ova zajednica srušiti kao kula od karata.

{module Oglas 0 – 2020}

Možemo se razilaziti u okviru Islamske zajednice po mnogim pitanjima ali kada je vakuf u pitanju zapamtite, i svi koji nas i vole i ne vole po tom pitanju mi smo jedan mezheb, jedan stav i nema apsolutno razilaženja, nema kalkulacije i nema preko toga. I da smo spremni, što je neko napisao „Vratimo vakuf do posljednjeg komada“ bit ću još precizniji „Vratit ćemo vakufe do posljednjeg komada našeg tijela“ .

Nećemo odustati od toga i to treba svakom da je jasno jer je to naše vjerovanje, naš mezheb, naš put kojim idemo i od toga nikada nećemo odustati, kaže Nedžad ef. Hasanović koordinator Muftijstva novosadskog. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker