Žustra rasprava Obradovića i Zukorlića o stanju u Skupštini (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Atmosfera koja vlada u Skupštini Srbije nije dobra i trebalo bi da se promeni, složili su se potpredsednik parlamenta Muamer Zukorlić i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović. Međutim, njih dvojica tokom gostovanja u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S nisu mogli da se usaglase čija je to odgovornost. 

bosko i zukorlic 1024x576

{module Oglas 1 – 2020}

“Skupština izgleda onako kako izgleda, jer su građani glasali za nju. Jasno je da se neke stvari moraju popraviti. Želim Skupštinu u kojoj će ministri da drhte od straha zbog pitanje koja će im postavljati poslanici” rekao je Zukorlić.

On je naglasio da su “i vlast i opozicija odgovorne za ono što se dešava u Skupštini, vlast svojim delovanjem, a opozicija svojim nedelovanjem i bojkotom izbora” i naveo da mu je milo što su pojedini opozicionari, kao što je Boško Obradović, svesni da su pogrešili bojkotujući izbore.

Obradović je na to odgovorio da je vrlo opasna Zukorlićeva teza o odgovornosti vlasti i opozicije za dešavanja u Skupštini.

“Vlast je ukinula sve nezavisne institucije. Da ovde postoji Ustavni sud, izbori bi bili poništeni, jer ne možete menjati izborna pravila usred izbornog procesa. Vi ste na takvim antiustavnim izborima učestvovali i sada mi kažete da je skupština proizašla iz takvih izbora demokratska” ocenio je lider Dveri.

{module Oglas 2 – 2020}

Na to je Zukorlić odgovorio Obradoviću da se “ne može zalagati za dijalog, a istovremeno poručivati da ćete sprečiti izbore”.

“Tim već preferirate propast dijaloga, čim poručujete da ćete sprečiti izbore. Kada kažete da ćete sprečiti izbore, to podrazumeva neku vrstu pretnje nasiljem. Mislim da nam to ne treba” poručio je Zukorlić.

“Kada sam ja to najavio nasilje. Evo i vi upadate u propagandnu priču režima” odgovorio je lider Dveri.

On je upitao Zukorlića šta treba da se radi kada vlast konstantno krši zakone.

“Kada neko stalno krši zakone i parlament mu izgleda tako kako izgleda sa revijom govora mržnje i vi u tome učestvujete.Vi ste potpredsednik tog parlamenta i to tolerišete. Kada ste se pobunili protiv toga” odgovorio je Obradović.

Zukorlić je istakao da je šteta što nema snažne opozicije, jer “nema dobre vlasti bez dobre opozicije” i istakao da bi za normalan politički život trebalo pomoći opoziciju.

Na to je Obradović odgovorio da predsednik države i lider vladajuće stranke Aleksandar Vučić već pomaže “nastanak lažne opozicije koja ga neće kritikovati”.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=qyOQEf8GyHo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker