Zukorlić: ”Paravjerska tvorevina je faktor destrukcije, njeno ukidanje je jedino rješenje”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić kaže da je uzurpacija dijela vakufske parcele od strane paravjerske tvorevine bila alarm koji je inicirao jučerašnji događaj u Novom Pazaru tokom kog su predstavnici Islamske zajednice u Srbiji sa vjernicima zaustavili dalju uzurpaciju tako što su ogradili vakufski plac.

rfhrtfh

{module Oglas 1 – 2020}

Zukorlić je rekao da paravjerska tvorevina nema pravo da gradi Islamski centar jer su, kako kaže, ilegalna Islamska zajednica, govoreći sa aspekta prava na jedinstvo Islamske zajednice, i da čak, i kada bi bila priznata, nemaju potrebne građevinske dozvole.

– I treće, ključno je to da su oni pored parcele koju su ne znam kako su pribavili nekako, pokušali da uzurpiraju dio parcele Islamske zajednice u Srbiji da otmu – i tu je problem”, kaže Zukorlić.

Naglašava da ne očekuje sukobe u Novom Pazaru jer paravjerska tvorevina “nema moć” i “na aparatima je” i, kako ističe, vještački se održava od vladajućih struktura u Srbiji, kao i onih iz Turske.

– Jedno je Islamska zajednica u Srbiji ta koja ima pravo, legitimitet i legalitet nad  vakufskom imovinom. Ovo što je nastalo poslije nije islamska zajednica, to je izraslina, to je paravjerska tvorevina, to je nešto što se mora ukinuti kad-tad, to je podvala muslimanima, to je faktor destrukcije. Pored toga što su nastali nelegitimno i nelegalno još pokušavaju biti uzurpatori. E pa ne može naravno.

{module Oglas 2 – 2020}

Dokle god država bude tolerisala paralelizam, bezakonje u pogledu samoorganizovanja muslimana, dopuštajući destrukciju prema Islamskoj zajednici suprotno zakonu, a pritom štiteći Srpsku pravoslavnu crkvu od te destrukcije, mi imamo ružnu poruku, kaže Zukorlić.

– Tamo gdje je odakle je počela nepravda ona se odatle mora rješavati. Država je dozvolila formiranje paravjerske tvorevine pod imenom Islamska zajednica Srbije ona to nije smjela da uradi, ona mora to da ukine. Država mora da donese odluke kojima će ukinuti paravjersku tvorevinu. To je jedino rješenje. Onog trenutka kada dobijemo pametnu i pravednu političku i sudsku vlast oni će to shvatiti jer paralelizam i destrukcija u jedinstvu Islamske zajednice je nešto što može da ugrozi sve.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMuamerZukorlic%2Fvideos%2F2794452297437818%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>{/source}

Izvor: SANA/N1

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker