Zukorlić – Odlaskom Huseina Memića u Vladu, prepustio je primat listi SPP na izborima za BNV

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja glasala je za novu Vladu Srbije prvenstveno jer je koalicionim sporazumom sa SNS-om definisana realizacija programskih načela za koje se SPP zalaže od podizanja prava Bošnjaka i drugih nacionalnih zajednica do realizacije velikih infrastrukturnih projekata, pojašnjava predsjednik stranke odgovarajući na pitanje da li je ministarsko mjesto u Vladi za to razlog.

– Nama je važno da realiziramo ne samo projekte već podižemo stepen prava nacionalnih zajednica u Srbiji. Želimo pravičnost među svim narodima Republike Srbije u razvijenoj državi. To nam je cilj za koji se zalažemo. Jedno ide s drugim. Ne želimo da projekti budu na račun prava niti prava na račun regionalnog razvoja u Srbiji.

Pored ministarske pozicije najavljuje još planova.

– Tražili smo državne sekretare i pozicije pomoćnika i savjetnika u većem broju ministarstava. Očekujemo da to budu ministarstva preko kojih možemo realizirati naše projekte na terenu od Ministarstva za infrastrukturu do Ministarstva obrazovanja, Zaštite životne sredine jer je u Novom Pazaru životna sredina vrlo ugrožena, Ministarstva za rad i socijalnu politiku i druga gdje možemo konkretne stvari koje ćemo dogovoriti koalicionim sporazumom realizirati na terenu.

Odgovarajući na pitanje o dva ministra iz Sandžaka iz različitih partija ističe da se SPP zalaže za popravljanje odnosa među bošnjačkim strankama u Sandžaku.

– To je bitno jer postoje interesi Bošnjaka zajednički za sve partije i trebali bi da sarađujemo i radimo zajedno. Pošto smo različite partije logično je da ćemo se razilaziti po nekim pitanjima. Sarađivat ćemo gdje god bude moglo da se sarađuje da bi ostvarili programske ciljeve naše stranke. Nemamo taj problem da imamo korektan odnos s drugim partijama.

Naglašava i šta na izborima za BNV predstavlja odlazak Huseina Memića na ministarsku poziciju.

– Još jedna pozitivna stvar koju želim naglasiti, odlaskom Huseina Memića u Vladu prepustio je primat listi SPP na izborima za BNV. Ne može istovremeno biti i predsjednik Vijeća i ministar što znači da oni nemaju ambiciju da imaju neku ozbiljniju ulogu u Vijeću već samo da budu prisutni.

U Nacionalnom vijeću trenutno Vlada medijski mrak, također vijećnici opozicije ne primaju honorare za dolazak na Skupštine, a na nastavi na bosanskom jeziku i bošnjačkoj kulturi sve je manje djece zbog nekavalitetnog provođenja nastave, pojašnjava Zukorlić razloge zbog kojih treba glasati 13. novembra pozivajući Bošnjake da se upišu u birački spisak.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Učenica medrese
Učenica medrese
3 mjeseci ranije

ja sam zaljubljena u tebe,i ako si mi cetvorku ostavio na kraju prošle godine.moje srce kuca samo za tobom.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Učenica medrese

Hahahaha, Eto Usameu još jedna prilika da se oženi i treći put, i to vrlo lako, samo nek zaključi peticu umjesto četvorke, i on je ispunio još jednu šerijatsku “obavezu”, a nadam se u skoroj budućnosti i četvrti put, tako da će ubrzo plan ispuniti u potpunosti, i to sa malo truda i odricanja, za tričavu ocenu. I sad mi obični građani možemo do sutra tumačiti, jel’ po KUR’AN-u ili nije. To i nije neki problem kad znamo koliko se samo diploma doktorata štanca na INUNP, i FIS-a, a za osnovne studije da i ne govorimo, problem je samo u tome što se vjera zloupotrebljava za potrebe i požude pojedinaca.

Soko
Soko
3 mjeseci ranije

Politički šibicari se namiruju i bogate preko funkcija a sirotinja za sitno glasa.Za pare politički dilovi i sa đavolom.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
3 mjeseci ranije

Treba da si ponosan clan si prosrpke vlade, tj. Cetnicke vlade e sad jos slugo Srpska sluzi I dalje prosrpkoj vladi. Bio je jedan sto je poput tebe sluzio prosrpkoj vladi I na kraju su ga ti isto srbi ubili u skupstini izdajice, poltronu,

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker