Zukorlić: Ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je, uoči razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove vlade, da će ta stranka biti – ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija.

muamer zukorlic 060716 RAS foto Vesna Lalic 07 725x483

{module Oglas 1 – 2020}

“Ono što smo bili u proteklom mandatu se više neće ponoviti. To je bio naš prvi mandat, eksperimentalni. Naša politička uloga je više bila sugerisanje, savetovanje nego li učestvovanje u vlasti. Taj period je završen. Sada će biti ili jedna ili druga varijanta”, rekao je Zukorlić za Tanjug.

Zukorlić je izjavio da čeka da čuje ideje predsednika o budućoj vladi, budućem premijeru, ali načelno očekuje korenite promene, kompletno novu ili skoro kompletnu novu vladu i novog premijera.

“To su naša očekivanja u pogledu potrebe budućih izazova ili predstojećih dana, meseci i godina, a imajući u vidu da je ova postavka dala maksimum, neko više neko manje”, rekao je Zukorlić.

Vučić će, kako je najavljeno, sutra u devet sati razgovarati sa predstavnicima Zukorlićeve liste.

{module Oglas 0 – 2020}

U sredu će, takođe, predsednik obaviti konsultacije i sa Savezom vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, koji je za Tanjug rekao da će nakon razgovora sa Vučićem izneti svoje stavove.

Prema pisanju medija, predsednik bi u petak 17. jula, trebalo da razgovara sa liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem, u čijoj pres službi su naveli da su Šapićevi stavovi oko formiranja vlade već dobro poznati.

Naredne nedelje trebalo bi da uslede razgovori sa predstavnicima liste SPS-JS, a zatim i sa listom oko SNS.

Predsednik je konsultacije o novoj vladi započeo danas, razgovorima sa predstavnicima liste “Albanske demokratske alternative – Ujedinjena dolina”, koji su predali zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije, dodajući da od ispunjenja tih zahteva zavisi da li će učestvovati u budućoj vladi.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker