Zukorlić: Funkcija simbolička,ali od interesa i za parlament i za Stranku pravde i pomirenja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Potpredsednik Narodne skupštine i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je njegova funkcija u novom sazivu paralmenta ”simbolička”, ali da ima svoju težinu i da je vidi kao šansu da doprinese kvalitetu rada Skupštine.

jkhikzioui

{module Oglas 1 – 2020}

”Ova funkcija je simbolička u pogledu cilja, ali svaka funkcija je važna, a njena stvarna važnost zavisiće pre svega od toga ko je i kako obavlja. Mislim da ona poprima jednu novu dimenziju upravo iz tog razloga”, rekao je Zukorlić za TV Prva.

 

On smatra da je njegovo imenovanje za jednog od šest potpredsednika Skupštine od obostranog interesa i za SPP i za parlament, te dodaje da ga stranka predložila za to mesto smatrajući da treba da svoj ”najjači ulog” čime je, kako kaže, poslala poruku da želi da doprinese kvalitetu rada parlamenta.

”To je sada jako važno, pogotovo u ograničavajućim okolnostima i s obzirom na strukturu parlamenta kada nema heterogene slike u smislu jake vlasti i jake opozicije. Tako da će kvalitet parlamenta morati da se dokazuje na drugi način, a jedan je personalni kvalitet članova parlamenta, posebno rukovodstva”, rekao je Zukorlić za TV Prva.

{module Oglas 0 – 2020}

Dodao je da je iznenađen kako je ođeknula vest o njegovom izboru za potpredsednika Skupštine i da je dobio čestitke sa svih strana, iz Afrike, Azije, sa istoka i zapada.

Zukorlić je kazao da su protekle četiri godine, koliko je aktivan u političkom životu Srbije, bile ”prilično teške” za SPP i da nije bilo lako doći na sadašnju poziciju.

”Kada sam ušao u politiku, imao sam mesec i po od povlačenja sa pozicije verskog poglavara do izbora koji su bili pre četiri godine i s obzirom na kratkoću vremena i sve okolnosti, lista koju sam predvodio dobila je dva poslanička mandata”, rekao je Zukorlić.

Dodao je da je SPP jedina stranka koja je na poslednjim izborima uspela da uveća izborni rezultat za 100 odsto tako da u novom sazivu parlamenta ima četiri poslanika.

Kako je rekao, ta stranka je na lokalnom nivou uvećala broj odbornika za skoro 60 odsto.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker