Zukorlić – Bošnjaci hoće svoju zajednicu opština na Kosmetu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Osim Srba na teritoriji Kosova i Bošnjaci se osećaju ugroženo. Tim povodom je lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao da mu je deo političkih predstavnika Bošnjaka na Kosovu preneo da imaju nameru da pokrenu inicijativu da se formira i zajednici bošnjačkih opština. Za Politiku kaže da je potrebno da bi se, kako je rekao, čuo i njihov glas.

Narodni poslanik Zukorić navodi kako godinama sluša kako Albanci žele da dobiju drugu državu na Balkanu, pored Albanije, da Srbija želi da se ispoštuje Briselski sporazum i da se posle jednu deceniju obrazuje ZSO, a upitao je šta u tom slučaju dobijaju kosovski bošnjac.

Prem njegovim rečima, Bošnjaci u Sredačkoj župi, kod Prizrena, nisu ostvarili pravo da imaju potpredsednika opštine, niti da imaju deset odsto zaposlenih u ustanovama. Dodaje i da je Mamuša, gde živi oko 5000 stanovnika pretežno Turaka koja je 2008. godine dobila godine status opštine, pa pita zašto status opštine nema i Sredačka župa, ili Gora.

„Razgovarao sam sa političkim rukovodstvom Bošnjaka na tom području, i kazali su mi, deo njih, da imaju nameru da pokrenu inicijativu o zajednici bošnjačkih opština. Hoće konačno da se čuje i njihov glas, a da niko ne priča u njihovo ime”, kaže Zukorlić.

Poručio je da mir nema alternativu, i da bez mira nema sreće, zbog čega će njegov poslanički klub u Skupštini Srbije pružiti maksimalnu podršku na putu stabilizacije odnosa na Balkanu.

(Politika)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex