Tandir: Obaveza i SPP-a i koalicionih partnera je dovršiti projekte koje je započeo akademik Zukorlić

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici Skupštine Srbije počeli su raspravu o Prijedlogu budžeta za 2022. godinu. Planirani budžetski prihodi su 1.516 milijardi dinara, rashodi 1.717 milijardi dinara. Planirani deficit, u dogovoru sa MMF-om, iznosiće 200,2 milijarde dinara. Premijerka Ana Brnabić najavila da će sredstva najviše biti usmjerena u kapitalne investicije. Tim povodom izlaganje je imao predsjednik poslaničke grupe SPP-USS Samir Tandir. Obaveza više je, navodi, završiti sve započete projekte rahmetli akademika Muamera Zukorlića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Što se tiče samog budžeta, a kada su u pitanju sandžačke opštine hoću da iskažem svoje zadovoljstvo da ćemo u ovoj godini konačno završiti rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Tutin. Jako važna saobraćajnica koja će, osim komunikacije između ta dva grada, pomoći privrednom razvoju i Novog Pazara i Tutina, ali i cjelokupnog tog dijela naše zemlje.

Ono što također ovaj budžet predviđa. a očekujem bržu dinamiku, jeste nastavak zamjene visokonaponskih i niskonaponskih mreža, jer imamo veliki problem i kada su u pitanju domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva i hladnjačari, jer je to poljoprivredni kraj. Vrlo često se dešava, posebno u zimskim mjesecima, da imamo potpuni nestanak struje i da onda kompanije staju, da ono što je u hladnjačama apsolutno propada.

Ono što je jako važno, a ja imam informaciju da će do 01.09.2022. godine biti pušten u rad gasovod, a predsjednica Vlade može na to da odgovori, do Tutina i Novog Pazara, to je jedna velika i historijska stvar. O svim ovim projektima je jako puno govorio i borio se rahmetli predsjednik naše stranke akademik Muamer Zukorlić i to je obaveza više za našu stranku, ali i sve naše koalicione partnere da sve te projekte na kojima je on permanentno radio sa predsjednikom Republike Srbije, da u što kraćem vremenskom periodu i realizujemo”, poručio je Tandir.

Novom Pazaru je, dodaje Tandir, prijeko potreban kliničko-bolnički centar.

Ono što je jako važno jeste i nastavak daljih investicija kada je u pitanju Opšta bolnica u Novom Pazaru koja mora da preraste u kliničko-bolnički centar, jer veliki dio ljudi tu gravitira i jako je bitno da taj dio naše zemlje dobije jedan funkcionalan kliničko-bolnički centar. Ono što hoću da istaknem od “manjih investicija”, a od suštinske su životne važnosti jeste rekonstrukcija osnovne škole u Sjenici, gjde je Kancelarija za javna ulaganja opredijelila 8 miliona eura, to je zaista jedna jako dobra poruka koju Vlada R. Srbije šalje građanima ne samo u Sjenici već i prema cjelokupnom i bošnjačkom i srpskom narodu koji na tom prostoru živi.

Također hoću da pohvalim izdvajanja za lokalne puteve u stotinama miliona dinara i kada su u pitanju lokalne samouprave u Prijepolju – put ka zimskom centru Kamena Gora, u Sjenici, Priboju, Novom Pazaru, Novoj Varoši. Ono što očekujem, a govorili smo ovdje o povećanju budžeta kada je u pitanju Ministarstvo ekologije, da se zahvalim ministrici Vujović na svemu onome što je učinila za opštinu Prijepolje, riješili smo veliki problem, ali ne samo u Prijepolju jer zaista je ekologija postala top tema zato što građani osjećaju da se radi, osjećaju odgovornost i jednu novu energiju.

Ono što bih zamolio jeste da se obrati posebna pažnja na nesanitarnu deponiju “Goveđa” kod Sjenice i da vidimo da to zaista u tom planu regionalne deponije “Banjica” krenemo da rješavamo”, istakao je Samir Tandir.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bauštelski čekic
Bauštelski čekic
2 godina ranije

To tebi jako odgovara.svako odstupanje od zacrtane doktrine,direktno udara na tvoje pozicije, tvoje skupštinke plate i primanja.pomirenje po svaku cijenu nastaviti,pa i po cijenu da bauštelskim čekicem razbijaš glave pripadnicima svoga naroda…kad si tak’a zvijer,digni čekic na srbina i udari ga po glavi…..da ti srbi nebi obadvije ruke odsjekli…na svoj nejaki narod,ste vi silu sprovodili.Allah jaki,ce vašu silu slomit,kao što je slama.nemoj da se zavaravate da ce koji od vad da se izvuče.vi ste napravili paradoks u univerzumu.jedina ulema koja se ikad pojavila pod nebeskom kupolom,koja je digla ruke na svoj nejaki i nedužni narod…

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.