Tandir o budžetu, ukidanju zabrane zapošljavanja i skijalištima u Sandžaku (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodini poslanik Stranke Pravde i pomirenja Samir Tandir kazao da je pred Vladom mnogo izazova, od nezaposlenosti do iseljavanja.

jghkjzuk

{module Oglas 1 – 2020}

– Radujemo se kad dolaze investicije u sve gradove Srbije kao što sam i rekao ali naravno najviše volimo da se to dešava u našem gradu i da spriječimo iseljavanje jer imamo svakodnevno iseljavanje iz svakog grada u Sandžaku, imamo redovne linije i autobuse i kombi prevoznike koji prevoze mlađu populaciju onaj najvitalniji dio društva idu ka Evropi.

Što se tiče zakona o budžetskom sistemu želim da istaknem da je to važan zakon i za koji ćemo glasati, a koji omogućava povećanje penzija u iznosu od 5,9 % od nove godine ali i povećanje plata u zdravstvu i javnom sektoru u iznosu od 5%.

{module Oglas 2 – 2020}

O ukidanje zabrane zapošljavanja Tandir istakao da lokalne samouprave imaju u unutrašnjosti veliki problem zbog zabrane koja je do sada postojala.

– Posebno načelnici Opštinskih uprava i direktori lokalnih javnih preduzeća jednostavno nemaju više kome referate u upravama da povjere. Bukvalno u jednom odjeljenju imamo po jednog zaposlenog. Mogu da navedem primjer opštine Prijepolje gdje u lokalnoj samoupravi fali preko 30 zaposlenih. Znači, ne možemo da napravimo da lokalna samouprava servis građana ukoliko nemamo ljude koji će izvršavati sve ono što je lokalnoj samoupravi povjereno.

{module Oglas 0 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=AnsCr3goJEU

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker