Šta je vama Muftija Zukorlić? – Konaković odgovarao na pitanje novinara N1 televizije (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković rekao je za N1 da je akademik Muamer Zukorlić ”čovjek kojeg cijeni na političkoj sceni Srbije”.

Capture 6

{module Oglas 1 – 2020}

Konaković poručio je da mu je tema dodjele novca Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti ”veoma važna tema”. Odgovorio na optužbe da je po poznanstvu BANU dodijelio 60.000 konvertibilnih maraka.

”Muamer Zukorlič nije znao da postoji Narod i pravda niti sam ja znao Muamera Zukorlića u tom periodu. Upoznali smo se, prepoznatljiva je ličnost. Kao i svi ostali kojima je novac dodijeljen, BANU je morao dostaviti izvještaj o utrošku. Imam informaciju da su to uradili. Vrlo mi je važna ta tema. Nije Zukorlić BANU. U to vrijeme rahmetli Muhamed Filipović je bio u BANU-u. Važnija je Bosanska akdemija nauka i umjetnosti, za tu Akademiju smo izdvojili milion i 300 hiljada konvertibilnih maraka. U vrijeme kad sam bio premijer, lično sam intervenisao da se poboljša njihov status. Dao sam ja novac i Preporodu, i Napretku i Vijeću kongresa bošnjačkih intelektualaca”, dodao je Konaković uz pojašnjenje da je u izborima za reisa ”bio za Kavazovića” te da mu je to i rekao.ž

Akademika Zukorlića, potcrtao je, cijeni ka političara koji je hrabar i bori se za neke stvari ”o kojima isto razmišljaju”.

{module Oglas 2 – 2020}

“On je čovjek koji glasovima Bošnjaka ima jači kredibilitet u Sandžaku nego SDA. Ima jednog zastupnika više u Skupštini Srbije”.

Konaković kazao i da se sa Zukorlić slažem da trasa autoputa Beograd-Sarajevo treba proći kroz Sandžak, te da trasa koju je Izetbegović dogovorio sa Vučićem i Dodikom predstavlja izdaju.

“Trasa koja je dogovorena ide preko Višegrada, Rogatice, izlazi negdje na Zlatibor i potpuno zaobilazi Sandžak. Zukorlić i ja smo u isto vrijeme glasno govorili da je to izdaja interesa Bošnjaka na ovim prostorima, da taj krak auto puta mora ići na Goražde i mora zbog ekonomije povezivati gradove u Sandžaku. Izetbegović je novcem-kreditom Turske odlučio da podrži Dodikovu i Vučićevu ideju. I Zukrolić i ja smo u isto vrijeme govorili istu stvar, oko toga se sa njim slažem. Kao političara ga cijenim. Riječ je o čovjeku koji je vrlo hrabar i bori se za neke stvari o kojim isto razmišljamo”, kazao je Konaković.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSandzakPRESS%2Fvideos%2F1071575889960774%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>{/source}

(N1/SANA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker