Šta je uzrok sukoba Elme Elfić Zukorlić i Usamea Zukorlića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mislim da ovakav odnos prema meni i djeci rahmetli muftija nikom ne bi oprostio, ma od koga dolazio, istakla je Elfić Zukorlić

– Rekli su nam da rezultate obdukcije možemo očekivati najranije mjesec dana od ekshumacije i obdukcije. Shodno tome rezultate očekujemo u narednih 15 dana – poručila je u razgovoru za beogradski list Alo! Elma Elfić Zukorlić, druga supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića.

Na pitanje novinara kakvi su njeni dalji koraci ako se utvrdi da uzrok smrti nije bio srčani udar, ona je dogovorila:

– U slučaju da se utvrdi da nije bio srčani udar i da je otrovan, koraci su veoma jasni, tragat ćemo za počiniocem i istinom. Međutim, otvara se jedno novo pitanje: šta ako je umro od posljedica srčanog udara, kao što smo mislili na dan njegove smrti s obzirom na anamnezu njegove bolesti.

Kako ćemo se suočiti sa činjenicom i objasniti prvenstveno njegovoj majci, pa suprugama, djeci, posebno maloljetnoj, da je zbog nekih paušalnih nalaza, do kojih su došle neke laboratorije, a na osnovu uzoraka uzetih ne znamo kako, od nepoznatih “prisebnih” lica u tom trenutku, koja nisu zaustavila ukop i zahtijevala obdukciju na dan dženaze, već su nas s ovim suočili i obavijestili nakon završenih izbora, tj. šest mjeseci nakon njegove smrti.

Tu se otvaraju i pitanja: Zašto su toliko čekali? Šta ćemo s osjećanjima naroda, posebno Bošnjaka, u zemlji i širom svijeta, koji su ovu vijest veoma teško prihvatili? Šta će raditi osobe s društvenih mreža koje su na sebe preuzele breme i odgovornost da pišu “scenarija”, kreiraju teorije zavjere, i prave razdor, prvenstveno unutar porodice, pa među prijateljima i saradnicima, te utiču na kvarenje odnosa među narodima ove zemlje.

Najgore od svega jeste sama činjenica da je naš rahmetli muftija otkopan, obduciran, i nakon šest mjeseci od svoje smrti sahranjen na novo grobno mjesto. Moja djeca i ja na sve te procese nismo imali uticaj, sve je urađeno bez konzultacija s nama, i dovedeni smo pred svršen čin, kao što je i slučaj sa premještanjem grobnog mjesta, što u konačnici meni i mojoj djeci stvara olakšanje ovog i budućeg svijeta.

Pritisak koji mi se nameće od muftijine smrti je zaista velik i nepravedan, kao da mi nije dovoljna sama njegova smrt i gubitak, koju svako od nas proživljava na svoj način. Imam osjećaj da svega što za života nisu mogli njemu da kažu ili urade sada žele da se osvete, napadajući mene kao nekog ko mu je tokom života bio najbliži. Zahvaljujem se Bogu dragom na snazi i energiji koju mi je dao, pa se vrlo brzo umijem obnoviti i ustati jer znam da je istina na mojoj strani – rekla je Elfić Zukorlić.

Nije bilo direktnog sukoba

Na pitanje novinara da je u međuvremenu razgovarala s Usamom Zukorlićem, prvim sinom rahmetli muftije, da li je prevazišla sukobe koji je imala, Elma je odgovorila:

– Mi direktne sukobe nikada nismo imali, osim što on nije spriječio orkestrirane napade svojih najbližih političkih i privatnih saradnika da me neosnovano, primitivno, bjesomučno napadaju putem društvenih mreža i portala bliskih njemu, dok je na svojim ličnim profilima pozivao na poštovanje. Mislim da ovakav odnos prema meni i djeci rahmetli muftija nikom ne bi oprostio, ma od koga dolazio. Oni koji su ga znali znaju to dobro.

(Dnevni avaz)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
8 mjeseci ranije

Zasto redakcija briše sarine komentare?
Zasto je redakcija obrisala sarin komentar kao odgovor za Amell i njegove prostacke, vulgarne reci?
Zasto se tom Amell ne brisu komentari kada vredja Ellu, saru, i druge komentatore? Zasto se Amell stiti i podrzava u prostackom i vulgarnom izrazavanju?
Ili je Amell neko od redakcije SL?

Neko
Neko
8 mjeseci ranije

Ova zena je teska fitna. Pa lutko kad ne zatvaras usta, sto nisi pricala onog dana, nego sada ih ne zatvaras. Drago mi je da nije uspjela preuzet internacionalni univerzitet.

uplakano dijete
uplakano dijete
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Neko

Čeka oca dujete malo u nocnim satim da se pojavi na kucnom pragu. da ga uzme u naručje i zagrli,da se poigra sa njim,da mu pomiluje kosu.da i rastuženu majku koja živi daleko od svog zavičaja uzme u zajedničkom zagrljaju sa svojim djetetom.avaj,vrijeme
prolazi njega nema.gde je otac.?kod druge žene,.nju grli njoj poklenja ljubav,nježnosti i vrijeme.sa njom radja i drugu djecu…dijete odraslo,.otac umro,.dijete preuzelo partiju.šta mu je ostalo nego da se za duševne boli i traume iz detinjstva sveti.kome.?onoj što je otac poklonio vrijeme ljubav i njžnosti iz djetetovog djetinjstva.ocu ne može ništa,mrtav je.osim da ga raskopava i zakopava svaki drugi dan.
nažalost tako je…svako drugo objašnjenje vodi nas u laž,samoobmanu,nas samih i pokušaju da i druge obmabemo.

Zadnja izmjena 8 mjeseci ranije od uplakano dijete
sara
sara
8 mjeseci ranije
Odgovor za  uplakano dijete

Prava istina, Usame je ziveo za taj dan kada ce da preuzme kormilo i pocne sa osvetom u dogovoru sa Umejom, zato on nema niti ljubavi niti postovanja prema ocu. Imali smo prilike to da vidimo, da mu nije potrebno ocevo ime u politici, nikada ga ne bi spomenuo.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  uplakano dijete

Rekao si onako kako jeste, ni jedno dijete ne želi da mu otac oženi drugu ženu, deca takvog oca čak i mrze, ovde je situacija da Usame može oca da iskoristi za svoju promociju i ništa više, siguran sam da on oca nije podnosio žešće, nego svi njegovi politički protivnici, a da ne pričamo za ženu kojoj muž oženi drugu, a mi se možemo tješiti koliko hoćemo time, kako je to po šerijatu, jeste po šeerijatu, ali nije farz, nije moranje, nije obaveza koja se ne može mimoići.

Sndzaklija
Sndzaklija
8 mjeseci ranije

Sta cemo sad, pojavila se i treca Muamerova zena i to sa zvanicnim cahatom da je vjencana sa njim po serijatu. Ne bismo se iznenadili da se pojavi i cetvrta. Ima ona izreka nasa -hodzu slusaj, Al ne radi sta on radi. Ali insan je takav, halav i nikad mu dosta. A oci su od vode.

sara
sara
8 mjeseci ranije

Uzrok sukoba su
HARAM PARE, PARE I SAMO PARE!

Hamlet
Hamlet
8 mjeseci ranije

U ovom bipolarnom svijetu, uvijek postoji alternativa za spokoj čovjekove duše.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker