SPP: Mitrović da se javno izvine muslimanima Ulcinja i cijele Crne Gore

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Reagovanje SPP u Crnoj Gori kroz saopštenje, na stavove Ministarstava ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori: “Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čelu sa ministrom Ratkom Mitrovićem bi da ruši džamije dok sam sebi legalizuje nelegalno izgrađene zgrade u Budvi! Neprimjerena poruka i opasna namjera Ministra Mitrovića i Ministarstva kojim rukovodi da sruši džamiju u izgradnji u Ulcinju nije ništa drugo do provokacija svih muslimana u Crnoj Gori, a ne samo u Ulcinju.“

Obrazlažući svoju namjeru Ministarstvo pod upravom Mitrovića, prema riječima u saopštenju – pokušava zgaziti dostojanstvo muslimana Ulcinja i Crne Gore i to u danima svetog mjeseca Ramazana što im/mu svakako neće poći za rukom jer im to neće dozvoliti muslimani u Crnoj Gori, poručili su iz SPP.

Da je postupak i namjera Ministra Mitrovića apsolutni pokušaj provokacije muslimana, prema riječima SPP – dokazuje desetine hiljada nelegalnih objekata širom Crne Gore, a da je njegov prioritet rušenje objekta od društvenog značaja što svakako vjerski objekti jesu po zakonu i ustavu ove države dok istovremeno legalizuje svoje nelegalno izgrađene objekte, naveli su oni u svom saopštenju.

Uzaludne su i zloupotrebe policije u Ulcinju i pokušaji zastrašivanja hapšenjem radnika koji rade na izgradnji džamije, poručili su iz SPP. “Vremena aparthejda i brutalnih hapšenja i maltretiranja muslimana samo zato što čuvaju i grade svoje svetinje i identitet su daleko iza nas iako Ministar Mitrović i pojedinci u policiji očigledno to još uvijek ne mogu da prebole.“ – poručili su kroz saopštenje.

Kako su napisali – da je tako pokazuje i stav Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava kojeg pozdravljaju kroz saopštenje a koji, dodaju – nedvosmisleno dokazuje opravdanost i legalitet izgradnje džamije u Donjem Štoju, opština Ulcinj.

Ovim putem pozvali su Ministra Mitrovića “da se u svoje lično ime i u ime Ministarstva kojeg predstavlja javno izvine muslimanima Ulcinja i cijele Crne Gore a direktora Uprave policije gospodina Zorana Brđanina da sprovede internu kontrolu povodom neprimjerenog ponašanja policijskih službenika iz Ulcinja.“

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker