SPP – Izađite na referendum

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pitanje referenduma tretirano je više od godinu dana prema zahtjevima evropskih institucija. Sve predložene izmjene Ustava odnose se na zakonodavstvo i ne zadiru u preambulu, niti u ljudska, vjerska i manjinska prava.

Stranka pravde i pomirenja učestvovala je aktivno u raspravama, kako sa predstavnicima Evropskog parlamenta, tako i Venecijanske komisije koje su organizirane od strane zakonodavne i izvršne vlasti.

Predloženim promjenama Ustava ostvaruje se mogućnost razdvajanja sudske od zakonodavne vlasti, što doprinosi većoj nezavisnosti sudstva.

Naš stav je da postojeći Ustav treba mijenjati u pogledu odnosa spram svih naroda. Država mora biti država svih naroda, bez obzira na njihovo brojčano stanje, jednakih pred Ustavom i zakonima a to znači i prepoznavanje svih posebnosti tih naroda u državnim simbolima poput himne, grba i zastave. Smatramo da je različitost bogatstvo Republike Srbije i da na tim vrijednostima trebamo graditi našu budućnost.

Lider našeg pokreta, rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, dao je značajan doprinos tim razgovorima, na osnovu čijeg djelovanja su i napravljene pozitivne izmjene u budućem zakonu o izborima narodnih poslanika gdje će za pripadnike manjinskih partija biti smanjen broj neophodnih potpisa za predaju liste sa deset na pet hiljada kao i niz drugih pozitivnih rješenja.

Stranka pravde i pomirenja, koja nastavlja misiju i viziju svog lidera, smatra da Bošnjaci i drugi građani Republike Srbije izlaskom na referendumsko glasanje mogu pomoći sebi i Republici Srbiji da se približi članstvu u Evropskoj uniji, te ih poziva da u nedjelju, 16. 01. 2022. godine ostvare svoje ustavno pravo.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bego
Bego
1 godina ranije

Upravuste treba izaci na referendum za IZ , jer ste je uzorpirali i podelili.

din
din
1 godina ranije
Odgovor za  Bego

Halali Bego ali komunisti nemaju pravo glasa u IZ.

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker