Skupština Srbije odbila da raspravlja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici Skupštine Srbije odbili su da se dnevni red sednice u utorak proširi raspravom o predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je podneo poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Imamović je, obrazlažući predlog, rekao da je rezolucija potrebna nakon svih presuda Haškog tribunala, a zbog mira i pomirenja bošnjačkog i srpskog naroda.

Cilj rezolucije je da se zabrani svako propagiranje ovog genocida, veličanje ratnih zločinaca i veličanje genocida nad bošnjačkim narodom, objasnio je on.

Imamović je kao primer tog veličanja genocida i ratnog zločinca naveo poslednji slučaj rukometne utakmice u Novom Pazaru i ponašanja navijača Crvene Zvezde, i konstatovao da deo odgovornosti za to snosi i Skupština, koja „ćutanjem podržava ove ideje i genocidne namere“ na sportskim manifestacijama.

To je rezultat odobrenja koje daje državni vrh Srbije, koji često veliča genocid, a neretko i ratne zločince, ukazao je on.

Imamovićev predlog nije prihvaćen, kao ni onaj koji su dali poslanici Pokreta socijalista, koji je na listi Srpske napredne stranke (SNS), da se donese odluka o obrazovanju komisije za istragu i utvrđivanje broja žrtava agresije NATO 1999. godine.

Odbijen je i predlog poslanika SNS Miodraga Linte da se svim pripadnicima vojske i milicije Republike Srpske Krajine u Srbiji prizna u staž vreme koje su proveli u tim formacijama.

Na dnevnom redu Skupštine su tri zakonska predloga koji se tiču graničnih prelaza i pograničnog saobraćaja sa Bosnom i Hercegovinom, kao i predlozi zakona o saradnji u oblasti odbrane sa Egiptom i zakona o saradnji sa Austrijom u oblasti zaštite od katastrofa. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker