Škrijelj za N1: Kao čovjeka koji je rođen u Crnoj Gori sve me ovo vrijeđa i boli

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, izjavio je da je mnogo zabrinut zbog situacije u Crnoj Gori koja se dogodila nakon izbora u toj zemlji. On je kazao da je porijeklom iz Crne Gore, da poznaje tamošnje prilike i da je mnogo tužan zbog svega što se događa, pogotovo zato što su sličan scenario osjetili građani Bosne i Hercegovine devedesetih godina.

rtfhjtrhjuthjut

{module Oglas 1 – 2020}

Škrijelj je kazao da je situacija u Crnoj Gori imala uzlaznu putanju prema Evropskoj uniji, te da će aktuelna situacija možda zakomplikovati odnose u toj zemlji, ali i regionu.

“Zabrinut sam jer scenario koji vidimo mi smo osjetili devedesetih godina. Cijena koju je nedužba Bosna i Hercegovina platila je velika. Trebali bi svi da izvuku pouku da se taj scenario ne ponovi, bez obzira na vjeru, naciju i političko opredjeljenje”, izjavio je Škrijelj.

Crna Gora treba da sačuva mir unutar sebe i to bi bio doprinos regionalnom miru – poručio je.

“Ovo sve me jako puno vrijeđa i boli. Prijateljska relacija između BiH i Crne Gore od 1995. je dala poticaj dobrosusjedskim odnosima. na ovaj način se uvodi dodatna konfuzija i zabrinutost. Ja kao rektor UNSA moram da kažem da će se ovo odraziti na procese dolaska i odlaska na školovanje u jednu i drugu zemlju. To je negativan eho koji se obično javlja”, kazao je Škrijelj u Newsroomu.

{module Oglas 0 – 2020}

On kao profesor ima odličnu saradnju sa Univerzitetom u Crnoj Gori, sa kolegama i prijateljima.

“Mi na ovaj način postajemo zbunjeni, jer procesi kojima mi upravljamo postaju ugroženi zbog politike”, rekao je.

“Pozivam ljude Crne Gore, pripadnike svih vjera i nacija i one koji se bave politikom da na najbolji način sačuvaju mir u Crnoj Gori za dobrobit građana, da se okrenu ekonomskim prosperitetima, putem Evropske unije”, izjavio je gost N1.

Kako je kazao – Crna Gora predstavlja značajan faktor mira na Balkanu i svako ko dovodi nemira – dovodi u pitanje regionalni mir.

“Ovo da se shvati kao prijateljska poruka čovjeka koji je rođen tu. Veliki broj ljudi me kontaktirao. Jedan lider u Crnoj Gori, koji je doktorirao ovdje u Sarajevu, ja sam mu dodijelio diplomu u Narodnom pozorištu. Očekujem od svih, pogotovo onih koji su školovanje završili na UNSA, da se sjete svog Univerziteta po dobru, čuvajući pozitivne vrijednosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore”, kazao je.

Škrijelj je kazao kako je u stalnom kontaktu sa članovima porodice koji žive u Crnoj Gori.

“U Pljevljima je najveći nemir donesen ovom politikom. U drugim dijelovima Crne Gore nije bilo ovakvih slučajeva, ali generalno – to je mala država. Stanje se može lako proširiti i svi subjekti trebaju poduzeti sve da se stanje smiri”, rekao je.

Članovi negove uže porodice nisu prijavili probleme, ali jesu drugi u njihovom susjedstvu, naveo je gost N1.

Izvor: N1

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker