Selma Kučević: Normalizovati snabdevanje strujom u Sandžaku, sela u mraku po 20 dana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanica poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Selma Kučević pitala je ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović na koji način će pokušati da reši problem snabdevanja električnom energijom na teritoriji Sandžaka.

Kučević je, za skupštinskom govornicom, rekla da očekuje da Mihajlović u najkraćem roku pošalje stručne ljude da reše ovo pitanje koje je od egzistencijalnog značaja i naglasila da ne sme da se dozvoli da sneg i padavine dovode do prekida snabdevanja strujom.

Kučević je istakla da su građani Sandžaka, i još nekih delova Srbije, prethodne dane proveli u totalnom mraku i da je u selima u opštini Tutin, od 24. do 28. decembra 2020. godine, došlo do prekida sabdevanja električnom energijom, a pojedina sela su i po 20 dana bila bez struje.

Ona je rekla da je prilikom uključivanja dalekovoda došlo do velikih kvarova i ogromne materijale štete u mnogim domaćinstvima, pogotovo kada su u pitanju štete na kotlovima za grejanje usled niskog napona i istakla da je neophodno da se nadoknadi šteta ovim građanima.

Miletić: Da li će biti obeštećeni građani koji nisu imali struju

Prema njenim rečima, pripremanje i održavanje mreže ove godine izostalo.

Poslanik poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja SPP – Ujedinjena seljačka stranka USS Milija Miletić je ukazao na problem snabdevanja električnom energijom nekih delova opština Svrljig, Bela Palanka, Gadžin Han.

On je pitao da li će EPS imati mogućnost da obešteti građane kojima se, zato što nisu imali struju, pokvarila hrana, jer su se pokvarili zamrzivači, a pokvarili su im se i drugi kućni aparati.

Miletić je pitao da li će tim građanima biti smanjeni računi za struju kako bi bili obeštećeni.

On je pitao nadležne i da li će biti rekonstruisana višenaponska mreža jer je to neophodno da bi svaki građanin u bilo kom delu Srbiji imao isti napon, ista prava i mogućnosti.

Miletić je rekao da u emisijama Radio televizije Srbije (RTS), kao što su „Reč na reč“ i „Oko“, prethodnih nekoliko godina predstavnici nekih regionalnih stranaka nisu imali mogućnost da gostuju i naveo da ni on, kao predstavnik Ujedinjene seljačke stranke, nikada nije bio pozvan na debatu da predstavi svoj program i govori o problemima.

On je pitao RTS na koji način se određuju ljudi i stranke koje će gostovati u tim emisijama.

(N1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Posmatrač
Plemeniti član
Posmatrač
2 godina ranije

A šta je sa Tutinom? Tamo su ovi tvoji iz SDA na vlasti? Šta je sa vodom a i strujom? Jel vas neko sprečava da to malo sredite?

Marko
Marko
2 godina ranije

Ne volite Srbiju, a hoćete struju?   :wpds_sad: 

Selma_x
Pouzdan član
Selma_x
2 godina ranije
Odgovor za  Marko

Bolje ti je da sutis

Emir
Plemeniti član
Emir
2 godina ranije

Misliš li da će Srbija ulagati u Sandžak? Hoće, kao i do sad, eto koliko toliko koliko da nije ništa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker