SDA Sandžaka – Zvanična velikosrpska državna politika vijekovima se zasniva na mržnji i predrasudama

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta koji je ustanovljen 1. novembra 2005. godine, rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija što predstavlja priliku da izrazimo saosjećanje sa svim žrtvama i njihovim potomcima.

SDA SandžakaPodsjećamo da su srpske oružane snage izvršile genocid nad Bošnjacima koji se smatra jednim od najvećih zločina protiv civilnog stanovništva u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i da je Republika Srbija odgovorna po Konvenciji o genocidu time što nije učinila sve što je bilo u njenoj moći da spriječi genocid, a potom nije kaznila niti predala učinioce Haškom tribunalu.

Ovaj dan, 27. januar, je ustanovljen sa ciljem reafirmacije ljudskih prava, prevencije i kažnjavanja zločina genocida, kao i stalno prisutne opasnosti od rasne, nacionalne i vjerske mržnje zasnovane na predrasudama.

SDA Sandžaka i ovog 27. januara izražava svoju zabrinutost za budućnost Bošnjaka Sandžaka zbog činjenice da državni organi Republike Srbije i dalje ignorišu odluke međunarodnih sudova o genocidu nad Bošnjacima i ne preduzimaju nikakve mjere da se počinioci zločina kazne.

Svaki zločin koji se ne kazni bit će ponovljen, što predstavlja objektivnu opasnost za bošnjački narod u Sandžaku, čiji status još nije riješen.

Zvanična velikosrpska državna politika vijekovima se zasniva na mržnji i predrasudama iz „svetosavlja“, odnosno Zakonopravilu Save Nemanjića, koji predstavlja Platformu za istrebljenje Bošnjaka zasnovanu na vjerskom šovinizmu i nacional fašizmu.

Obzirom na sve to, zabrinutost pojačava činjenica da se u Srbiji i dalje 27. januar obilježava kao državni praznik, školska slava.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
10 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Bosanac
Plemeniti član
10 mjeseci ranije

Ja koliko vidim, vi iz SDA, samo pričate, i ništa ne radite.

Emir
Emir
Plemeniti član
10 mjeseci ranije

Meni samo nije jasno, da tolike godine mi Bošnjaci se ne možemo izboriti za svoja prava, pa ko nas to predstavlja gore u Beogradu? Rade li ti ljudi za sebe ili za svoj narod?

Posmatrač
Posmatrač
Plemeniti član
10 mjeseci ranije

Osim Enisa Imamovića, ne priznajem nikoga u toj SDA Sandžaka. Šteta što je u toj stranci…

tvbox
tvbox
Pouzdan član
10 mjeseci ranije

Vrijeme SDA tek dolazi!!!

Marko
Marko
10 mjeseci ranije

Ako vam se ne svidja, šta radite u Srbiji?  

Pesterac
Pesterac
Aktivan član
Odgovor za  Marko
10 mjeseci ranije

Da li to znač da kao Albanci sa Kosova proglasimo nezavisnost, pozovemo NATO da na Pešteru instalira svoju bazu i na taj način rešimo svoje probleme? Ako mozgovi poput tvog budu vodili politiku ove zemlje, možemo očekivati i neočekivano.

Selma_x
Selma_x
Pouzdan član
Odgovor za  Pesterac
10 mjeseci ranije

E moj Pešterac, ovakvima možeš pričati, ali ne i dokazati.

Dardan
Dardan
Odgovor za  Marko
10 mjeseci ranije

Prvo oni su svoj na svome, zalaze sr r mirnim demokratskim političkim sredstvima za unapredjenje sandzackog statusa i to je sasvim legitimno

Marko
Marko
Odgovor za  Dardan
10 mjeseci ranije

Kakvo ti je to ime, da nisi Albanac?  

Dardan
Dardan
Odgovor za  Marko
10 mjeseci ranije

Hahaha, da ja sam albanac i javljam se iz Kosovo.

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker