SDA Sandžaka – Zvanična velikosrpska državna politika vijekovima se zasniva na mržnji i predrasudama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta koji je ustanovljen 1. novembra 2005. godine, rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija što predstavlja priliku da izrazimo saosjećanje sa svim žrtvama i njihovim potomcima.

SDA SandžakaPodsjećamo da su srpske oružane snage izvršile genocid nad Bošnjacima koji se smatra jednim od najvećih zločina protiv civilnog stanovništva u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i da je Republika Srbija odgovorna po Konvenciji o genocidu time što nije učinila sve što je bilo u njenoj moći da spriječi genocid, a potom nije kaznila niti predala učinioce Haškom tribunalu.

Ovaj dan, 27. januar, je ustanovljen sa ciljem reafirmacije ljudskih prava, prevencije i kažnjavanja zločina genocida, kao i stalno prisutne opasnosti od rasne, nacionalne i vjerske mržnje zasnovane na predrasudama.

SDA Sandžaka i ovog 27. januara izražava svoju zabrinutost za budućnost Bošnjaka Sandžaka zbog činjenice da državni organi Republike Srbije i dalje ignorišu odluke međunarodnih sudova o genocidu nad Bošnjacima i ne preduzimaju nikakve mjere da se počinioci zločina kazne.

Svaki zločin koji se ne kazni bit će ponovljen, što predstavlja objektivnu opasnost za bošnjački narod u Sandžaku, čiji status još nije riješen.

Zvanična velikosrpska državna politika vijekovima se zasniva na mržnji i predrasudama iz „svetosavlja“, odnosno Zakonopravilu Save Nemanjića, koji predstavlja Platformu za istrebljenje Bošnjaka zasnovanu na vjerskom šovinizmu i nacional fašizmu.

Obzirom na sve to, zabrinutost pojačava činjenica da se u Srbiji i dalje 27. januar obilježava kao državni praznik, školska slava.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Bosanac
3 godina ranije

Ja koliko vidim, vi iz SDA, samo pričate, i ništa ne radite.

Emir
Emir
3 godina ranije

Meni samo nije jasno, da tolike godine mi Bošnjaci se ne možemo izboriti za svoja prava, pa ko nas to predstavlja gore u Beogradu? Rade li ti ljudi za sebe ili za svoj narod?

Posmatrač
Posmatrač
3 godina ranije

Osim Enisa Imamovića, ne priznajem nikoga u toj SDA Sandžaka. Šteta što je u toj stranci…

tvbox
tvbox
3 godina ranije

Vrijeme SDA tek dolazi!!!

Marko
Marko
3 godina ranije

Ako vam se ne svidja, šta radite u Srbiji?  

Pesterac
Pesterac
3 godina ranije
Odgovor za  Marko

Da li to znač da kao Albanci sa Kosova proglasimo nezavisnost, pozovemo NATO da na Pešteru instalira svoju bazu i na taj način rešimo svoje probleme? Ako mozgovi poput tvog budu vodili politiku ove zemlje, možemo očekivati i neočekivano.

Selma_x
Selma_x
3 godina ranije
Odgovor za  Pesterac

E moj Pešterac, ovakvima možeš pričati, ali ne i dokazati.

Dardan
Dardan
3 godina ranije
Odgovor za  Marko

Prvo oni su svoj na svome, zalaze sr r mirnim demokratskim političkim sredstvima za unapredjenje sandzackog statusa i to je sasvim legitimno

Marko
Marko
3 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Kakvo ti je to ime, da nisi Albanac?  

Dardan
Dardan
3 godina ranije
Odgovor za  Marko

Hahaha, da ja sam albanac i javljam se iz Kosovo.

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex