Samir Tandir o Muameru Zukorliću

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Samir Tandir, potpredsednik SPP i narodni poslanik, istakao je za Alo! da je Zukorlić bio njegov učitelj, prijatelj i lider.

– Toliko mi je teško da ne mogu da govorim. Upoznali smo se 1999. kada sam polagao prijemni ispit za srednju školu. Poslednji put smo se videli u sredu u Narodnoj skupštini, davao mi je uputstva za sastanak koji je sledio s našim partnerima iz SNS u vezi s realizacijom infrastrukturnih projekata u Sandžaku – ispričao je on, i nastavio:

– Svi ćemo ga pamtiti po neponovljivoj energiji i jasnoj viziji. On je za bošnjački narod učinio ono što nije nikad niko: obnovio institucije, osnovao nove. Čitav svoj život je radio na obrazovanju i podizanju svesti. Čitav svoj politički angažman posvetio je politici pomirenja između naroda u regionu – ispričao je on.

Kako kaže, muftija je čvrsto verovao da dve tačke dva naroda gde se dodiruju, treba da se prožimaju, a ne sudaraju.

– On je bio lider kakav se retko rađa. Pre njega Bošnjake u Beogradu su predstavljali ili primitivci ili poltroni. On je pokazao da može drugačije, partnerski. Na tom zadnjem sastanku borio se za narod, a ne za sebe.

Pruga do Novog Pazara, datum završetka gasovoda, naučno-tehnološki park, elektro-mrežu, kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru, studiju za Aerodrom… To je tražio za Bošnjake i Srbe u Sandžaku. U njegovom velikom srcu živela je samo ljubav – rekao je on. (Alo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker