Rasim Ljajić ostaje predsednik SDP-a

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rasim Ljajić izabran je danas za predsednika Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije na Trećem kongresu SDP Srbije, koji je održan onlajn, a na kongresu je odlučeno i da stranka od 15. januara počne kampanju za predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu.

cvnvnhgngf

{module Oglas 1 – 2020}

Kako je saopštila SDP Srbije, za izbor Ljajića opredelilo se 17.946 članova partije, koji su od 20. do 30. novembra imali pravo da na potpuno otvorenim listama, bez unapred predloženih kandidata, glasaju za novo rukovodstvo stranke.

Za potpredsednike SDP Srbije izabrani su Tatjana Matić, Bisera Buhić, Marija Labović, Jug Radivojević, Nenad Ivanišević i Jasmina Karanac. Za novog generalnog sekretara izabran je Uroš Kandić, predsednika Izvršnog odbora Branko Gogić, predsednika Političkog saveta Vladimir Nikolić i za portparola Vesna Antić.

{module Oglas 0 – 2020}

Na kongresu je izabrano i 250 članova Glavnog odbora i usvojene i izmene Statuta, kao i programski dokument pod nazivom „Manifest 2020“, koji na jasan način definiše programska načela stranke, kao i partijske ciljeve u 10 ključnih oblasti.

Doneta je i odluka da partija od 15. januara započne kampanju za predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu, uz poštovanje svih epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa.

Socijaldemokratska partija Srbije je prva politička stranka u zemlji koja je održala onlajn kongres, a kompletno rukovodstvo izabrala bez unapred predlaganih kandidata, glasovima svih registrovanih članova partije, navodi se u saopštenju. (Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker