Rahić: Krajnje vrijeme za ozbiljan srpsko-bošnjački dijalog

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sistematski se pravi greška i srpske i bošnjačke politike. Umjesto trvenja i tjeranja inata i traženja prijatelja na trećoj strani, konačno je krajnje vrijeme da se pokrene ozbiljan srpsko-bošnjački dijalog.

esad rahic dijalog 696x469

Piše : Esad Rahić

{module Oglas 1 – 2020}

Bosna i Hercegovina je trajna činjenica. Ma šta drugi pričali Bosna i Hercegovina ima i suverenitet i teritorijalni integritet. I jedno i drugo samo mogu vremenom rasti i jačati, a ne slabiti. Niko dio Bosne nikada neće moći niti da odnese, niti da unese u drugu državu. I oni koji tu zabludu i bajku šire u svom narodu svjesni su da lažu i sebe i svoj narod.

Bosanska državnost traje od kraja VIII vijeka i to ne mogu svojim nerealnim željama i ambicijama prenebregnuti nikakvi neozbiljni političari koji žive od populizma.

Beograd i Sarajevo moraju što češće imati razgovore, dijaloge i dogovore. Sve drugo je greška i gubljenje vremena i energije.

{module Oglas 0 – 2020}

Može se krenuti od aktivne i plodotvorne saradnje kulturnih, naučnih i obrazovnih institucija ove dvije zemlje. Zašto ne bi se konačno susreli čelni ljudi “Preporoda” i “Matice srpske”, predstavnici beogradskog i sarajevskog univerziteta, predstavnici bosanske i srpske akademije nauka i još mnogi drugi.

Ne vidim da su Hrvati i bilo koji drugi narod važniji Srbima ili Bošnjacima, nego što su oni važni jedni drugima. Njemačka i Francuska su više puta ratovali, ali su sada veliki saveznici i prijatelji.Krajnje je vrijeme da slijedimo pametne i poučne primjere drugih.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker