Prekršajne prijave protiv SDA Sandžaka i SPP

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Beograd — Agencija za sprečavanje korupcije podnela Prekršajnom sudu u Beogradu zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv sedam političkih stranaka i koalicija.

TZKZTUK7R6I

{module Oglas 1 – 2020}

Prijave su podnete protiv političkih subjekata koji su ove godine učestovali u izbornoj kampanji za izbor narodnih poslanika, a nisu dostavile izveštaje o troškovima izborne kampanje u propisanom roku.

Prekršajne prijave su podnete protiv Stranke demokratske akcije Sandžaka, za izbornu listu SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin, Stranke pravde i pomirenja Novi Pazar – za izbornu listu koalicije: Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja -Demokratska partija Makedonaca.

Podnete su i proitv Nove stranke – za izbornu listu koalicije: Nek maske padnu-Zelena stranka-Nova stranka, Nova Srbija – za izbornu listu koalicije: Narodni blok -Velimir Ilić-general Momir Stojanović, Grupe građana ””Dosta je bilo-Saša Radulović””, za izbornu listu ””Suverenisti””, Grupe građana ”” Pokret Levijatan-Živim za Srbiju”” (Pavle Bihali), za izbornu listu pod istim nazivom i Grupe građana ””1 od 5 miliona”” (Stefan Pavlović), za izbornu listu pod istim nazivom.

{module Oglas 0 – 2020}

Agencija u saopštenju navodi da su ove stranke i koalicije propustile da joj dostave izveštaj o troškovima izborne kampanje u elektronskoj ili štampanoj formi, u propisanom roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora, koji je istekao 5. avgusta.

Na taj način su prekršili odredbe Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Agencija takođe, primenjuje i član 42. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, koji , kako navodi, predviđa da ukoliko politička stranka ili odgovorno lice u političkom subjektu budu kažnjeni za prekršaj, politički subjekat gubi pravo na dobijanje sredstava iz javnih izvora namenjenih redovnom finansiranju političkog subjekta, u iznosu srazmerno izrečenoj kazni. (Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker