Poverenica preporučila Ugljaninu da se izvini LGBT populaciji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U postupku koji je sproveden po pritužbi jedne organizacije za zaštitu ljudskih prava, protiv Sulejmana Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije Sandžaka, poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala je mišljenje da je Ugljanin povredio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.

Kako je navedeno u sopštenju poverenice Brankice Janković, takvo mišljenje je dato zbog diskriminacije po osnovu seskualne orijentacije u vezi sa iznošenjem stava o istopolnim zajednicama na pres konferenciji Stranke demokratske akcije Sandžaka.

“Sulejmanu Ugljaninu je preporučeno da preduzme sve neophodne mere kako bi se uklonila sporna izjava sa Jutjub kanala i drugih mesta dostupnih javnosti, da uputi javno izvinjenje pripadnicima LGBT populacije”, navedeno je u saopštenju.

Preporučeno mu je i da se sastana sa predstavnicima jedne organizacije civilnog društva koja se bavi zaštitom prava LGBT osoba kako bi se upoznao sa problemima sa kojima se susreću pripadnici ove populacije, kao i kakve posledice po njih izazivaju izjave koje stvaraju zastrašujuće, neprijateljsko, degradirajuće, ponižavajuće i uvredljivo okruženje, te da ubuduće vodi računa da se prilikom davanja izjava u medijima pridržava propisa o zabrani diskriminacije.

S obzirom da nije postupljeno po preporukama ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, u skladu sa Zakonom, o tome obaveštava javnost, istaklnuto je u saopštenju.

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.