Mrdalj – Zukorlić i Ugljanin će glumiti žrtvu i predstavljati se kao zaštitnici Bošnjaka od zlog Beograda

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Politikolog Mladen Mrdalj izjavio je danas da će lideri sandžačkih Bošnjaka, Rasim Ljajić, Muamer Zukorlić i Sulejman Ugljanin, ukoliko ne budu deo buduće vlade Srbije, biti “kozmetička opozicija”.

mladen mrdalj

{module Oglas 1 – 2020}

On je za novopazarski radio Sto plus ocenio da to što Ljajić neće biti ministar možda znači da se “umorio od svega” ili da “nije uspeo da nađe funkcionalan dogovor” sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Ljajićeva partija dominira u Novom Pazaru, a ko dominira Novim Pazarom je u boljim odnosima sa Vučićem. Ipak, teško je otkriti šta se dešava ispod površine i kakav je njihov odnos. To se moglo videti prilikom napada Vojislava Šešelja na Ljajića, a teško je poverovati da je do njih došlo bez, makar prećutnog, dogovora sa Vučićem”, rekao je Mrdalj.

On je istakao da su Zukorlić i Ugljanin prethodnih godina, u većem ili manjem obimu, bili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), a da će ukoliko ne budu deo nove vlade, biti neprincipijelna opozicija.

{module Oglas 0 – 2020}

“Dograbiti se ministarstva i budžeta je veoma primamljivo, a ako to ne uspeju Zukorlić i Ugljanin će glumiti žrtvu i predstavljati se kao zaštitnici Bošnjaka od zlog Beograda. Na tu kartu su igrali i ranije, ali Vučić više ne trpi tolike pritiske spolja i ima odrešene ruke da vodi čvršću unutrašnju politiku”, ocenio je Mrdalj.

On je naveo da je za jednu toliko dominantnu partiju, kakva je SNS, opozicija manja pretnja od unutrašnjih frakcija koje se ne podnose i bore se za ministarska i direktorska mesta.

“Ti sukobi unutar SNS eskaliraju i Vučić mora da balansira. Najavljivanje parlamentarnih izbora za 2022. godinu je samo obećanje onima iz SNS koji sada neće dobiti deo kolača da će za 16-17 meseci biti promešane karte. Na taj način će se unutrašnji sukobi smanjiti ili odložiti”, izjavio je Mrdalj.

On je ponovio da je opozicija bojkotom izbora i najavom da neće na njima učestvovati dok se ne unaprede izborni uslovi sebi napravila “medveđu uslugu”.

{module Oglas 2 – 2020}

“Izborni uslovi neće biti bolji ni 2022. godine, a ukoliko opozicija na njima učestvuje, onda će uskočiti sebi u usta što će vlast iskoristiti da tvrdi da su izbori fer i demokratski. Ukoliko ne učestvuju, onda će opozicione stranke biti još više marginalizovane i potpuno nebitne čime će se nastaviti tendencija ka formalnoj ili neformalnoj diktaturi”, kazao je Mrdalj.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker