”KAKO DA OBJASNIM DETETU DA ON NIJE MINISTAR…” Ljajić prvi put posle 20 godina NEĆE BITI deo vlasti i Tviter GORI zbog toga

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rasim Ljajić više nije ministar – i to je vest koju niko od nas nije očekivao da čuje. Prvi put posle 20 godina predsednik SDPS neće biti deo izvršne vlasti. Ta činjenica, čini se, najviše inspirisala tviteraše da u svom maniru isprate najdugovečnijeg ministra.

bn bjh

{module Oglas 1 – 2020}

Juče je mandatarka Ana Brnabić rekla ko su novi ministri i nova vlada Srbije. Sve je dočekalo jedno iznenađenje.

Čini se da nije tren prošao nakon što je Brnabićeva izrekla i ime poslednjeg ministra u novoj Vladi da javnost shvati da u istoj neće biti Rasima Ljajića. I to posle dugih 20 godina.

Ljajić je prvi put za ministra i to u Vladi SRJ izabran 2000. godine nakon petooktobarskih promena. Tada je izabran za saveznog ministra za nacionalne i etničke zajednice. Zatim je bio u koordionacionim telima Vlade Srbije za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i za KiM.

Obavljao je i funkciju ministra za ljudska i manjinska prava, ministra za rad i socijalnu politiku, ministra spoljne i unutrašnje trgovine, a bio je i potpredsednik Vlade kao i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

{module Oglas 0 – 2020}

Neki bi rekli, dosta je. Ne neki, već i sam Ljajić koji je već izvesno vreme unazad najavljivao da će se povući sa ministarskog mesta.

– Postoji više razloga za to, a dva su ključna. Prvi je činjenica da sam pre dve godine to najavio i nekoliko puta ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj Vladi i da sam večni ministar – rekao je Ljajić i dodao da je jedan od retkih ministara koji je izašao iz Vlade, a da nije oteran.

Međutim, uprkos tome što i sam Ljijić nije želeo više da bude, kako je naveo “večni ministar”, Tviter zajednica se sa njim nije složila, pa je ispraćaj i “žal za ministrom” i dan kasnije opšte prisutna.

– Već mi nedostaje Rasim Ljajić – bio je jedan od tvitova.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker