Imamović u Skupštini Srbije – Ugljanin nije rekao da je Srbija fašistička tvorevina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tokom rasprave o amandmanima predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je poslanicima da neće dozvoliti da zloupotrebljavaju poslovnik i produžavaju raspravu beskrajnim replikama, kao i da će se truditi da usmerava poslanike da “govore o dnevnom redu”.

fgjdzjr677ir67

{module Oglas 1 – 2020}

U raspravi o prvom predloženom amandmanu kojim je poslanička grupa “Ujedinjena dolina – SDA Sandžak” predložila da se u naziv Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu doda “i manjinsku samoupravu”, poslanik predlagač Enis Imamović i poslanik SPS Đorđe Milićević izmenili su replike govoreći o pravima manjina, situaciji u Sjenici, devedesetim godinama.

Milićević je rekao da je lider stranke “SDA Sandžak” do 2000. godine Srbiju nazivao maćehom, a posle “našom zemljim” da bi kasnije postala “fašistička tvorevina”.

Imamović je odgovorio da je “(predsednik SDA Sandžaka) Sulejman Ugljanin rekao da je pobeđen fašistički režim u Srbiji”, a ne da je Srbija fašistička tvorevina i da je to “novinarski spin”.

{module Oglas 0 – 2020}

Dačić im nije dozvolio da nastave niz replika, ali se u nastavku sednice skoro svaki govornik vraćao na odnos Ugljanina prema državi Srbiji, kao i o položaju manjina u Srbiji koji je, prema rečima poslanika liste “Aleksandar Vučić- Za našu decu” Marjana Rističevića “za deset plus”.

U raspravi o amandmanima poslanik SNS Vladimir Đukanović obratio se vanparlamentarnoj opoziciji i poručio im da će ih SNS uvek pobediti na izborima i da “mogu slobodno da dolaze pred skupštinu da protestuju”.

Poslanici danas razmotraju amandmane na predlog Zakona o ministarstvima, a do kraja dana trebalo bi i da glasaju, da bi nova Vlada Srbije mogla biti izabrana do srede, kako je i najavljeno.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker