Imamović: Imenovanje Fijuljanina nema veze sa SDA Sandžaka

Imenovanje Muhedina Fijuljanina na mjesto vd direktora Naučno-obrazvnog centra “Pešter” nema veze sa SDA Sandžaka i to je, kako navode u toj stranci, najvjerovantije stvar ličnog aranžmana. Iz SDA Sandžaka ističu da su i dalje opozicija aktulenoj srbijanskoj vlasti.

imamovic fijuljanin 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović izjavio je da je imenovanje Muhedina Fijuljanina, fukcioner te stranke, za vršioca dužnosti direktora novoosnovanog Naučno-obrazovnog centra “Pešter” u Sjenici, nije razmatrano na organima SDA Sandžaka i da su to saznali iz medija.

“SDA Sandžaka niti je razmatrala, niti je dala saglasnost na imenovanje Fijuljanina.  To imenovanje je moguće da je rezultat nekog njegovog ličnog aranžmana. SDA Sandžaka je bila i ostala jedina dosljedna opozicija ovoj i ovakvoj Vladi, kao i njenoj neprijateljskoj politici prema Sandžaku i Bošnjacima”, rekao je Imamović

{module Oglas 0 – 2020}.

Muhedin Fijuljanin je u prethodnom sazivu bio predsjednik lokalnog parlamenta Sjenice, a na parlamentarnim izborima je bio kandidata za narodnog poslanika SDA Sandžaka iz Sjenice.

Agencija Beta prenijela je danas da je Vlada Srbije imenovala Fijuljanina za vršioca dužnosti direktora novoosnovanog Naučno-obrazovnog centra “Pešter” u Sjenici, što je objavljeno u posljednjem broju Službenog glasnika. (snews)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker