Glišić i Imamović : Biti opozicija u Srbiji (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srbija je dobila novi saziv Skupštine sa 250 poslanika. Može li šta da se uradi i kakvu sliku šaljemo ovakvim skupom poslanika, bila je tema o kojoj su u emisiji “Među nama” govorili Vladan Glišić samostalni poslanik i Enis Imamović iz Stranke demokratske akcije Sandžaka.

collage 105 725x483

{module Oglas 1 – 2020}

Na pitanje Rade Đurić kako se oseća s obzirom na to da je jedini opozicioni poslanik u Parlamentu, Glišić je kazao da je to jedan neobičan slučaj:

“Ne sećam se da je u obnovi višepartijskog sistema od 90-ih tako bilo. Ovo je prvi put”.

Voditeljka je gosta upitala zbog čega on jedini nije glasao za Vladu Ane Brnabić i da li je to jer je usamljeni poslanik i opozicionar, pa njegov glas neće ništa promeniti ili je imao dobar razlog?

{module Oglas 0 – 2020}

“Ozbiljan razlog sam imao jer mislim da koncept vlade nije dobar, ali smatram da nama treba širi društveni dogovor i vlada nacionalnog jedinstva i da je trebalo mnogim političkim faktorima, koji se nalaze van parlamenta, ponuditi da budu deo Vlade Srbije, jer bi na taj način Srpska napredna stranka koja ima najveću odgovornost za razvoj našeg društva, pokazala da ne smeju da se ponašaju eksluzivistički, već da moraju da pokažu svest o tome da se napravi neki društveni dogovor, jer će nam trebati zbog vremena koje nas čeka i pritisci oko Kosova i Metohije i ekonomske posledice koronavirusa, koji još uvek traje. Ako hoćemo da se mobilišemo i da svi stanemo u zajednički front moramo svi da budemo uključeni, a ne da je jedan deo opozicije bude van parlamenta”, rekao je Glišić.

Voditeljka je Enisa Imamovića podsetila da je on odmah pošto je došao u parlament, žargonski rečeno, “uhvatio mikrofona”, te ga upitala kako je doživeo raspravu o amandmanu.

{module Oglas 2 – 2020}

“Sama činjenica da je jedno ukazivanje na povredu poslovnika izazvalo toliku buru u skupštini je zabrinjavajuće. Ako imamo činjenicu da je ta skupština napravila 80 dana pauze između dva tačke svoje konstitutivne sednice, to je dovoljni razlog da se ukaže na povredu poslovnika, jer najviše predstavničko telo građana Republike Srbije, nije smelo da u ovakvoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi, i u vezi sa koronavirusom i vezano za sve druge faktore koje ugrožavaju našu demokratiju, da dozvoli da nema zasedanje 80 dana”, rekao je Imamović.

O čemu su još dvojica gostiju govorili, pogledajte u nastavku video priloga:

https://www.youtube.com/watch?v=ZkbJfN0xkdA

(Nova)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.