Gasovod u Novom Pazaru početkom septembra, završetak radova na Pešterskom vodovodu (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir je obraćajući se u Skupštini Srbije istakao da je infrastruktura nešto na čemu je Stranka pravde i pomirenja, a posebno rahmetli predsjednik muftija Muamer Zukorlić, stalno insistirao.

On je naglasio da se rahmetli muftija akademik Muamer Zukorlić borio isključivo za projekte, a prvenstveno za projekte koji se tiču sandžačkih opština.

“Ono što sa radošću mogu da kažem jeste da do 1.9. ove godine Novi Pazar i Tutin će dobiti gasovod a za godinu ipo dana Prijepolje, Priboj i Nova Varoš također će dobiti gasovod. Kada taj infrastrukturni preduvjet ispunimo, onda nećemo imati problem da govorimo o investitorima. Investitori će sami dolaziti zato što ćemo im napraviti preduslove, imamo političku stabilnost, imamo jasnu državnu politiku, imamo privredni rast i kada napravimo i infrastrukturu kao što je auto-put, kao što je željeznica, kao što je gasovod, a sve je to prije 5 ili 10 godina nama bilo potpuno nezamislivo i vrlo često se govorilo da u našim opštinama u Sandžaku nikada auto-put od Požege neće ići dalje jer eto vodi se takva jedan politika i to je auto-put do Požege. Hoću da podsjetim da je prilikom posjete Sjenici, Novoj Varoši, Tutinu i Novom Pazaru, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Sjenici potpisao sporazum kojim je predviđen nastavak izgradnje auto-puta od Požege prema crnogorskoj granici, vrijednost te investicije je 1.500.000.000 eura minimum.”

Govorio je i o značaju širokopojasnog interneta za brdsko-planinske krajeve.

“Kraj odakle ja dolazim jeste brdsko-planinski kraj i jako je važno da investiramo u širokopojasni internet. Vrlo često govorimo o razvoju sela, o ostanku mladih na selo, ne možemo to ostvariti ukoliko tim ljudima, prvenstveno mladim ljudima i njihovim porodicama, njihovoj djeci ne napravimo sve uvjete da bi oni mogli da borave na selu. Prvenstveno kada je u pitanju obrazovanje jer svako od nas voli svoje selo, svoj rodni kraj, međutim, djeca su ono što vas vrlo često opredjeljuje na migraciju, zato što hoćete svojoj djeci da omogućite najbolje moguće obrazovanje i najbolje uslove za život. Na nama jeste i kao Parlamentu, i kao nekome ko podržava izvršu vlast a prvenstveno na izvršnoj vlasti, da tim ljudima bez obzira da li se nalaze u Komaranskom kraju, Pešter, Šumadija, Vojvođanska sela, da se omoguće uslovi da ljudi ne napuštaju svoj rodni kraj da bi mogli da imaju adekvatno obrazovanje i u ovom slučaju širokopojasni internet.”

Potpredsjednik Vlade Branislav Nedimović istakao je da ukoliko sve bude kako treba, sledeće zime opštine Sjenica i Tutin neće imati problem sa vodosnabdijevanjem.

“U ovom ugovoru je priča o navodnjavanju prostora Fruške Gore a mimo toga iz budžeta finansiramo i ove godine pešterski vodovod koji povezuje Sjenicu i Tutin, gdje smo ove godine odvojili oko milion ipo eura da završimo cijelu priču i ako bude sve u redu i sa lokalnim samoupravama Tutin i Sjenica, da završimo sve kako treba, ja očekujem da sledeće zime više nemamo problem sa vodosnabdijevanjem, ne samo sa izgradnjom magistralnog voda i primarnog voda, nego i sa priključcima do sela i do kuća, to smo sve dogovorili sa predstavnicima opštine Sjenica i sa opštinom Tutin. Kada pričamo o opštini Nova Varoš, trenutno finansiramo jedan projekat vodosnabdijevanja u Božetićima, to je jedno od najnaseljenijih sela u tom kraju, sa ogromnom količinom stočnog fonda i država zajedno sa lokalnom samoupravom to finansira i to bi do pola godine trebalo da bude gotovo i onda idemo dalje, idemo jedno po jedno selo.”

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex