SDA Sandžaka: Nova epidemija velikosrpske ideologije u Sandžaku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovakva manifestacija vjerskog šovinizma, nacional-fašizma i socijal-rasizma prema Bošnjacima u Sandžaku ne smije ostati nekažnjena

thumbs b c d9c7fc69d906aa50ee974615ffd3fafd

{module Oglas 1 – 2020}

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje fašistički motivisane napade od strane velikosrpskih ekstremista u Pljevljima, saopćeno je iz te stranke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ukoliko su jedni izbori bili razlog za ovakve izlive mržnje i prijetnji bošnjačkom narodu, onda čitav svijet mora biti zabrinut činjenicom da su Bošnjaci, kao žrtve genocida, ponovo došli na metu iste velikosrpske ideologije i njenih sljedbenika.

Ovakva manifestacija vjerskog šovinizma, nacional-fašizma i socijal-rasizma prema Bošnjacima u Sandžaku ne smije ostati nekažnjena jer nakon ovoga svaki novi događaj može biti povod za novi genocid.

{module Oglas 0 – 2020}

Kako podsjećaju iz SDA, Pljevlja su kroz historiju bila simbolom antifašizma i borbe protiv ovakve politike i njenih sljedbenika, mjesto u kojem je osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS), te je zbog toga dodatni poraz civiliziranog svijeta pojava i veličanje fašističkih ideja u ovom gradu.

“Pozivamo sve političke predstavnike Bošnjaka Sandžaka da hitno uspostavimo efikasne mehanizme zaštite bošnjačkog naroda od ovih i svih budućih nasrtaja velikosrpske ideologije na biološki i politički opstanak Bošnjaka na ovim prostorima. Također, apelujemo na nosioce bošnjačkog političkog legitimiteta na svim nivoima da dobro razmisle kome i za čiji interes daju političku podršku”, istaknuto je u saopćenju.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker