Fehratović: Svako ko je pronevjerio novac građana mora da odgovara (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodini poslanik Stranke Pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović tokom današnjeg obraćanja u Skupštini R. Srbije kazao da je zabrinjavajuće to što još uvijek nema nikakvih sankcija prema počiniteljima krivičnih djela koja se odnose na pronevjeru budžetskih sredstava u Sandžaku. Ukazao na brojne koruptivne radnje u Novom Pazaru. 

Jahja

{module Oglas 1 – 2020}

– Vrlo često postoji zloupotreba budžeta i to ostane na tome. Evo sada imamo Državnu revizorsku instituciju koja je utvrdila da je samo gradonačelnik Novog Pazara i Gradsko vijeće bez ikakvih normalnih rešenja iz Centra za socijalni rad ne namjenski potrošilo 1.700.000 dinara. Naravno, to su stvari koje se tiču zloupotrebe sredstava kada je u pitanju najosjetljivija kategorija građana, socijalno ugroženih ljudi i dodatno se narušava njihovo dostojanstvo. Vrlo je nelogično da projektna dokumentacija za izgradnju dva mosta preko rijeke Raške, a koja nije ni Dunav ni Sava, gdje mostovi nisu nekoliko stotina metara već 20 do 30 metara, košta 110.000 eura. Dakle, to je nešto što je jako provjerljivo i govorimo o dokazima. Ovih dana se razotkrivaju razne afere.

Vrlo je nenormalno da jedan lokalni vrtić naplaćuje iz budžeta grada hranu za djecu koja se tamo hrane, po visini sredstava koja se za to izdvajaju ispada da djeca jednu 27 obroka u toku jednog dana. Ili čak krečenje jedne tako male ustanove košta 8.000 eura. Jednostavno na svaki način se ispumpava novac i ono što dođe od sredstava iz Vlade ili na drugi način, samim tim se narod još više zloupotrebljava. Posebno osjetljive kategorije kao što su djeca, roditelji, socijalno ugroženi. Do sada je sve to mogao utvrditi DRI i neke druge institucije. Međutim nema nikakvih sankcija među počiniteljima tih krivičnih djela.

{module Oglas 0 – 2020}

Dr. Fehratović kazao da je riječ o nenormalnim kriminalima, te da bi Ministarstvo i cijela Vlada moraju mnogo više raditi da se ovo spriječi.

– Šta imaju građani Novog Pazara od toga što je neko uzeo novac za izgradnju dva mosta, ako je taj cio novac potrošen samo kako bi se „izradila“ projektna dokumentacija za njihovu izgradnju. Pa ćemo narednih 20 godina čekati da se izgrade ti mostovi. Doći će nova generacija kao što smo mi generacije koje smo doživjeli da u prethodnih 30 godina ama ništa nije konkretno dogodilo, a što bi bilo zamah, snaga, što bi digao moral mladim ljudima da izgrađuju svoju budućnost i budućnost svojih porodica, upravo na tim mjestima. Ne činjenjem svih organa ustvari se ohrabruju kriminalci i oni koji su u korupciji da i dalje ustrajavaju, pokazuje se mladim generacijama da je to možda put kako oni trebaju da ostvaruju svoju budućnost. Zato nam je neizmjerno važno da se krene, da ono što se započelo sa hapšenjima kriminalaca posebno onih koji zloupotrebljavaju budžet građana, nastavi i da se do kraja sve to implementira.

https://www.youtube.com/watch?v=HQFlR4YM1hs

Izvor: SANA

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker