Fehratović: Riješiti status vjeroučitelja, ispraviti nepravdu prema Islamskoj zajednici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović kazao je da podržava stavove vjeroučitelja kada je u pitanju njihov status, pozvao na ispravljanje nepravde prema Islamskoj zajednici i muslimanima u Srbiji.

– Bitno je da se ovim omogućava početak rješavanja statusa preko dvije hiljade vjeroučitelja iz svih vjerskih zajednica. Jako je važno da se poslije 20 godina krene ka tome da ti vjeroučitelji dobiju stalno zapošljenje i status kakav imaju ostali prosvjetni radnici.

Također je jako važno da će se formirati Komisija koja će raditi na ovom prijedlogu vjeroučitelja, a za nas kao pripadnike islama izuzetno je važno da se ispravi jedna nepravda.

U toj prethodnoj Komisiji nije bilo predstavnika Islamske zajednice u Srbiji i nadamo se da će ovog puta biti drugačije i da će se na taj način i vjeronauka kvalitativno vratiti kada je u pitanju onom smislu kakva ona treba biti kada su u pitanju i planovi i programi, ali i kada je u pitanju izvedba vjerske nastave.

Imali smo nažalost različitih zloupotreba po tom pitanju u prethodnom periodu od toga da su tu muslimansku vjeronauku izvodili nekopetentni kadrovi, od toga da nije izvođeno kako treba, a evo je prilika da se to vrati u sistem i da se ispravi nepravda prema Islamskoj zajednici u Srbiji.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sam
Sam
2 godina ranije

MI BOSNJACI,muslimani Sandzaka zelimo da nasu djecu u skolama vjerskom obrazovanju uce imami Islamske zajednice Srbije…a ne da ih uce ovi iz ove privatizovane Islamske zajednice koje predvodi Dudic. Njihovi imami mogu,ali sam pod uslovom da se izvinu Bosnjacima sto su nam oteli i privatizovali IZ,da se pokaju,i javno potpuno iskreno,prihvate poziv za ujedinjenjem nase IZ…niakko ono sa nekim uslovima,licemjerno,itd. E jedino tada nasu djecu mogu da uce.

Sofer
Sofer
2 godina ranije
Odgovor za  Sam

I sve to sa onim beogradskim reisom ?

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex