Ervin Ibrahimović: Državu ne mogu voditi oni koji ne mogu reći da je Mladić zločinac

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ko želi da vodi državu, mora donositi hrabre odluke. Oni koji nemaju hrabrosti da kažu da je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac, nemaju kapaciteta da vode državu. 

To je, gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradskog radija, poručio Ervin Ibrahimović, zastupnik u Skupštini Crne Gore i budući predsjednik Bošnjačke stranke.

Ibrahimović kaže da je upravo suština njegovog Prijedloga Rezolucije o Srebrenici da Crna Gora jasno pokaže da dijeli evropske i evroatlanske vrijednosti i da je na visini historijskog zadatka.

“A historijski zadatak je, kao i do sada, da Crna Gora bude luča i oaza temeljnih vrijednosti i centar na prostoru Balkana, koji je spreman da se suoči sa prošlošću, jer bez toga ne možemo gledati u bolju budućnost i ne može biti pomirenja u regionu”, kaže Ibrahimović.

Iz tog razloga, smatra, glasanje u parlamentu za razrješenje ministra Vladimira Leposavića bit će elementarni test demokratije.

“Da li je Leposaviću, nakon svega što je izgovorio, mjesto u Vladi? Mislim da većina građana smatra da nije. Njihovo mišljenje trebalo bi da uvaže predstavnici političkih partija koje se nalaze u parlamentu. Ovo je još jedan test za zastupnike vlasti, a za nas je to realno i Bošnjačka stranka će glasati za razrješenje”, ističe Ibrahimović.

Vlada, prema Ibrahimovićevim riječima, nema kapacitet da izdrži čitav mandat. To je, smatra, jasno svakom građaninu, jer su rezultati rada Vlade poražavajući. Bilo bi pošteno prema građanima koji su ih birali, kaže, da konačno to i priznaju.

“Mislim da je realno i odgovorno prema građanima, koji su birali novu vlast, da priznaju da ovako ne ide i da pokažu spremnost da na novim izborima i, možda u nekom novom sastavu, naprave tim, koji će brže da razvija ekonomiju Crne Gore i da se na bolji način suoči sa mnogobrojnim problemima”, smatra Ibrahimović.

Bošnjačka stranka bi, naglašava, prihvatila poziv da uđe u rekonstruisanu Vladu ukoliko bi aktuelna većina pokazala da je spremna da tu Vladu ojača i objedini snage, koje mogu tešku ekonomsku situaciju promijeniti u što kraćem roku.

“Ipak, sagledavajući postignuto u proteklih 200 dana, mislim da, čak i kada bi sve partije uložile maksimalne kapacitete, ne bismo došli do zadovoljavajućih rezultata. Vjerujem da je najbolje i za građane i za ovu Vladu da se raspišu novi izbori”, zaključuje Ibrahimović.

Izvor: RTCG

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker