Enis Imamović – Čestitam novoj predsjednici Misali Pramenković, ljudima je dosta podjela

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

ENIS IMAMOVIĆ : Formiranje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao stožera okupljanja i očuvanja identiteta Bošnjaka, konkretan je korak u političkom sazrijevanju i definisanju vitalnih tačaka oko kojih mora biti koncenzusa i zajedničkog djelovanja za dobrobit našeg naroda.

Potpisivanje sporazuma o zajedničkom djelovanju dvije bošnjačke stranke SDA Sandžaka i SPP-a je dobar signal tog sazrijevanja, kada je opšti interes naroda prevazišao lične i političke razlike. Sretan san što je u sporazumu prioritet podredjen nacionalnoj strategiji u cilju zaštite, očuvanja i unapredjenju prava Bošnjaka u Srbiji.

Posebno me raduje činjenica što je sporazumom naglašena težnja u uspostavljanju jedinstvene Islamske zajednice, što će svakako ukloniti brojne vidljive i nevidljive prepreke u organizovanju i praktikovanju vjere; preko svakodnevnih vjerskih propisa i obaveza do samog obavljanja i organizovanja Hadža.

Čestitam novoj predsjednici Misali Pramenković imenovanje na čelnu poziciju krovne institucije Bošnjaka, kao i svim vijećnicima i članovima rukovodećih organa. Siguran sam da će interes Bošnjaka i postizanje jedinstva naroda biti prioritet u radu.

Sve ovo se može i prostije reći; ljudima je dosta podjela.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hajrudin hasanagic19@gmail.comdi
Aktivan član
Hajrudin hasanagic19@gmail.comdi
1 mjesec ranije

Tako treba gospodine Imamoviću.aferim.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker