Đerlek – „Bošnjacima je pomoć potrebna jer grcaju u siromaštvu, sve teže žive“

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar bez portfelja Edin Đerlek kazao je da će profesionalno i odgovorno sprovoditi politiku Vlade Srbije, ali da će njegov osnovni zadatak biti da pomogne bošnjačkom narodu.

On je za Danas rekao da će od prvog dana intenzivno radi i da u narednom periodu očekuje konkretno zaduženje i definisanje oblasti kojom će se baviti kao član Vlade Srbije.

Đerlek, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) koju je osnovao Muamer Zukorlić, ocenio je da je pomoć Bošnjacima potrebna jer grcaju u siromaštvu, sve teže žive, a mladi masovno odlaze u zemlje zapada ne videći perspektivu za ostanak.

“Moramo užurbano raditi na podizanju životnog standarda, pre svega, u pogledu realizacije projekata koji su ključni za razvoj devastiranih opština u Sandžaku i obezbeđivanje uslova za dovođenje investitora, ali sa posebnim fokusom na zaštitu životne sredine i zdravlje građana jer su ekološki problemi u Novom Pazaru više nego alarmantni”, istakao je Đerlek.

Naglasio je da će voditi “pomiriteljsku i pravednu politiku” koja, kako je ocenio, jedino može obezbediti dugotrajan mir i stabilnost u ovim delikatnim i izazovnim vremenima.

“Energično ću se boriti i za unapređenje prava svih nacionalnih zajednica u Srbiji, kao i za ravnomeran razvoj svih delova zemlje. Želim da svi građani Srbije osete korist od mog političkog delovanja koje će, pre svega, biti principijelno, etičko i vrednosno orijentisano, što smatram nužnim na političkoj sceni”, zaključio je on.

Đerlek je rođen 1987. godine u Beogradu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Pohađao je i završio studije na Institutu za arapski jezik na Univerzitetu “Abu Nour“ u Damasku.

Odbornik je u Skupštini Novog Pazara i većnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a bio je šef kabineta bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, generalni sekretar i portparol Stranke pravde i pomirenja.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker