Crna Gora / Ibrahimović: Bošnjačka stranka se vraća u parlament

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici Bošnjačke stranke prisustvovati će sjednicama Skupštine Crne Gore i radnih tijela parlamenta i na taj način dati doprinos dijalogu i kompromisu, koji su nužno potrebni Crnoj Gori, kazao je šef poslaničkog kluba BS Ervin Ibrahimović.

„Bošnjačka stranka na ovaj način pokazuje spremnost da želi da nastavi da bude aktivni sudionik svih procesa u našem društvu. Svjesni činjenice da se naše društvo nalazi u delikatnom političkom momentu, koji je dodatno otežan složenom epidemiološkom situacijom, vjerujem da ćemo našim konstruktivnim pristupom doprinijeti nastavku dijaloga i jačanju kontrolne uloge parlamenta, koji su neophodni za uspostavljanje konsenzusa u našem društvu.

S obzirom da smo iscrpili pravne mehanizme kroz podnošenje inicijative Ustavnom sudu po pitanju usvojenih zakonskih rješenja na sjednici održanoj krajem prošle godine, stekli su se uslovi da poslanici BS kroz skupštinske diskusije, kao i kroz učešće u radnim tijelima parlamenta, daju doprinos nastavku demokratskih procesa, reformi, vladavine prava, kao i nastavku evropskog puta Crne Gore. Očekujemo da će se i Ustavni sud ubrzo oglasiti povodom navedenih inicijativa“, rekao je Ibrahimović.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex