Bošnjačka stranka: SPP sa 300 osvojenih glasova želi da dijeli političke lekcije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građani bošnjačke nacionalnosti u Crnoj Gori su nedvosmisleno na izborima 30. avgusta pokazali ko je njihov legitimni politički predstavnik. Dajući Bošnjačkoj stranci skoro 16.500 glasova, potpuno je jasno ko može i ko ima političku težinu da govori u ime bošnjačko- muslimanskog naroda, saopćeno je iz Bošnjačke stranke (BS).

bs rozaje 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Oni su reagovali na saopštenje Stranke pravde i pomirenja, članice koalicije “Crno na bijelo”, iz koje je saopšteno da BS ne predstavlja manjinski narod Bošnjaka, te da su dio odlazećeg režima.

Iz BS su poručili da ovih dana imamo priliku da vidimo da se javljaju “politički marginalc poput Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije”.

“Ova partija i njen lider, bez ikakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bošnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri. Podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su u nama prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama”, navode iz BS.

{module Oglas 0 – 2020}

Oni su pitali SPP da li im i to smeta “kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija , to što Bosnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti”.

“Da li Vam to možda smetaju evropske tekovine koje baštinimo i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici – EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova”, navode iz BS.

Ističu da će istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci našoj državi u pravcu euroatlanskih integracija te podržati sve procese koji vode u tom pravcu.

“Na kraju, sa najdubljom indignacijom odbacujemo sve klevete i optužbe koje stižu od SPP, ali i od njihovih partnera, kako političkih, tako i medijskih. Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uredjivanja te oblasti”, zaključuje se u reagovanju Bošnjačke stranke.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker