Bošnjačka stranka – Sinoć u Nikšiću su pjevali ”Leleču turci i kukaju bule”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nikšiću, kada je tokom proslave 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, grupa nacionalosta i ekstremista, pjevajući pjesme fašističkog sadržaja koje slave i pozivaju na silovanja i ubijanja ljudi zbog pripadnosti drugoj naciji ili religiji, veoma su uznemiravajući i zabrinjavajući i pozivaju na hitnu reakciju državnih organa, ali i cijele antifašističke zajednice u Crnoj Gori, poručuju iz Bošnjačke stranke.

– Crna Gora u kojoj „Leleču Turci i kukaju bule“ nije Crna Gora 13. jula, nije Crna Gora 21. maja, nije antifašistička Crna Gora i nije građanska Crna Gora koja teži članstvu u Evropskoj uniji.

Prepoznavanje fašizma u radnjama pojedinaca i grupa, jasna, brza i nedvosmislena reakcija državnih organa i efikasna suđenja sa oštrom kaznenom politikom predstavljaju, uz konstanstne aktivnosti civilnog i javnog sektora na izgradnji kolektivne sviiesti o opasnosti fašizma i svake tolerancije na fašizam, zadnje stubove odbrane od ove pošasti koja je sredinom prošlog vijeka iznjedrila najveće zločine i strahote ljudske civilizacije.

– U multietničkoj i multivjerskoj, građanskoj, evropskoj i antifašističkoj Crnoj Gori nema i ne smije biti mjesta takvoj ideologiji, jer Crna Gora koja toleriše takve ideologije nije Crna Gora za koju smo se svi zajedno borili 13. jula, niti 21. maja.

– Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i procesuiraju vinovnike jučerašnjih dešavanja u Nikšiću, sa posebnim akcentom na krivična djela kojima se izaziva nacionalna, rasna i vjerska mržnja, uz podsjećanje da su pojedine odluke tužilaca i sudova u vezi sa krivičnopravnim gonjenjem pojedinaca za ova krivična djela pokazala manjak volje da se stvari nazovu pravim imenom, što ne doprinosi borbi protiv fašizma i nacionalne i vjerske mržnje i netolerancije u Crnoj Gori.

– Takođe, pozivamo nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova da utvrde odgovornost za eventualne propuste u obezbjeđenju najavljenog javnog skupa u Nikšiću, navodi se u saopštenju BS- a.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Onaj koji misli
Onaj koji misli
6 mjeseci ranije

Niksic je cio cetnicki, to podrzava Usame Zukorlic

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Onaj koji misli

On da ih jede, tebe bi odavno pojeo, jer si ti najveće g…o.

Milena
Milena
6 mjeseci ranije

Sta se uznemiravate pa vi niste turci vec bosnjaci.Ova pesma peva o oslobadjanju srba od turskog zuluma.Turci su na ovim prostorima ostavili seme razdora za vek vekova.Bogati Srbi tog vremena,da ne bi izgubili imovinu primise islam , umesto da se i dalje postujemo stvori se neka besptrebna mrznja koja nicemu ne vodi.Svi se mi busamo u grudi da smo veliki vernici, istina je daleko od toga vernik ne mrzi.Kako vreme prolazi , umesto da se svi mi dozovemo pameti mi klizimo u ludilo.

Kurta
Kurta
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Milena

Šta bi sa muslimanima iz Nikšića

Milena
Milena
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Kurta

Pa sada su Bosnjaci.

Kurta
Kurta
6 mjeseci ranije

Nekada je Nikšić bio muslimanski grad.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker