Bošnjačka stranka: Nacional-šovinistička histerija se mora zaustaviti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje vandalizam na imovini i službenim prostorijama Islamske zajednice u Pljevljima

thumbs b c 51ab757411f8a442574c5a8f2a0422b0

{module Oglas 1 – 2020}

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje vandalizam na imovini i službenim prostorijama Islamske zajednice u Pljevljima, kao i prijeteće poruke bošnjačko-muslimanskom stanovništvu, saopćila je ova stranka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pozivamo nadležne organe da hitno otkriju počinioce ovih nedjela i obezbijede mir i sigurnost pripadnicima islamske vjere i svim građanima Pljevalja. Događaji koji su se desili u prethodna tri dana, kao i ovaj najnoviji, alarm su za cijelo društvo da se nacional-šovinistička histerija mora zaustaviti. Moraju se zaustaviti oni koji žele povratak u devedesete godine, kada su muslimani Pljevalja proganjani, zastrašivani i protjerivani”, navode u BS.

Kako su istakli, država Crna Gora ima institucije kojima je zadatak zaštititi svakog građanina. 

{module Oglas 0 – 2020}

“U interesu je svih da se što prije pronađu počinioci i njihovi nalogodavci, kako bi se u gradu sačuvao mir. Pljevlja su grad s viševjekovnom tradicijom multietičnosti i u obavezi smo da ovu vrijednost sačuvamo”, navode u BS. 

Bošnjaci su, naglašavaju, dio društvenog bića Crne Gore. 

“Svi oni koji ovih dana upućuju najprizemnije uvrede i prijetnje na račun našeg naroda, kroz prijeteće poruke, uvrede i skandiranja četničkih pjesama, moraju biti svjesni da smo mi kao narod zajedno sa ostalima stvarali državu Crnu Goru. Ne znamo šta je krajnji cilj ovih zastrašivanja, ali sigurno neće umanjiti našu privrženost državi Crnoj Gori i njenim temeljnim vrijednostima niti nas pomjeriti s ovih prostora”, kazali su u BS. 

Pozivaju na razum, strpljenje i pribranost. 

“Kao politički predstavnici bošnjačko-muslimanskog naroda učinićemo sve da, preko institucija, zaštitimo građane od ovakvih nasrtaja. Ujedno, upoznaćemo i relevantne međunarodne adrese s ovim dešavanjima i tražiti da svojim uticajem doprinesu da politički sudionici daju dodatni doprinos da se smire tenzije i svi vrate dijalogu, kao jedinom mogućem načinu rješavanja ovih problema”, ističu u BS. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker