BNV zatvara vrata za Azizija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ismet Azizi, predsednik albanske nevladine organizacije „Kosovo za Sandžak“, ponovo je u akciji „dokazivanja“ negiranja postojanja Bošnjaka i tvrdnji da su to asimilizovani Albanci.

On bi, ovog puta, pred televizijskim kamerama, da o tome debatuje sa potpredsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i istoričarem Esadom Rahićem.

Rahić je odbio poziv i na svom Fejsbuk profilu napisao da „Azizi nastavlja svoju staru misiju negiranja nacionalnog identiteta sandžačkih Bošnjaka“, koja je naišla „na logističku podršku nekih političkih krugova i minornih grupa intelektualaca u Sandžaku iz samo njima poznatih interesa“.

– On me poziva na debatu, gde ja treba da dokazujem da li moj narod postoji ili ne postoji? Pa, to je bezobzirno, drsko i grubo vređanje celog mojeg naroda i otvoreno negiranje bošnjačkog nacionalnog identiteta i nacionalne posebnosti. On svesno ili nesvesno, svojim štetnim delovanjem, stvara razdor i svađa dva tradicionalno prijateljska naroda, napisao je Rahić.

Potpredsednik BNV Rahić je većnik sa liste „Vakat je“, koja u bošnjačkom nacionalnom savetu čini većinu sa listom „Samoopredeljenje“ Sulejmana Ugljanina.

Saopštio je da će njegova lista pokrenuti inicijativu u BNV da Aziziju „za svagda zatvori vrata“, da se organizaciji „Kosovo za Sandžak“ oduzme konsultativno-participativni status u BNV, koji joj lista „Vakat je“ nikad nije dala.

Rahić je, još, napisao da su „zvaničnim predstavnicima Kosova i Albanskog nacionalnog veća (ANV) u Republici Srbiji, vrata širom otvorena“.

O pokušajima albanizacije bošnjačkog naroda u Sandžaku, prvi put, otvoreno počelo je da se govori 2018. godine, u vreme predizbornih aktivnosti za sadašnji saziv BNV.

Optužbe su upućene na adresu Sulejmana Ugljanina, koji je, kao predsednik BNV, Azizijevoj organizaciji dao konsultativno-parcipativni status, sa njim obilazio Kosovo i dijasporu.

Predsednik udruženja „Kosovo za Sandžak“, prošle godine je među svojim sunarodnicima zagovarao da na parlamentarnim izborima u Srbiji glasaju za Ahmedina Škrijelja, tadašnjeg generalnog sekretara SDA Sandžaka.

Kada je SDA objavila liste kandidata za odbornike i poslanike, ocenjeno je da je „bošnjačka struja pobedila proalbansku“. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker