BNV oduzelo mandat Muameru Zukorliću

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Većnička većina u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV), na današnjem zasedanju, konstatovala je prestanak mandata Muameru Zukorliću, nosiocu liste „Matica bošnjačka“ i lideru Stranke pravde i pomirenja (SPP).

muamer zukorlic foto FoNet Nenad Djordjevic 678x381

{module Oglas 1 – 2020}

U štirom saopštenju, koje je posle sednice dostavljeno medijima, navodi se da taj većnik više od godinu dana nije učestvovao u radu Veća, čime su se stekli uslovi da se mandat dodeli narednom većniku sa te liste“.

Zukorlić je u izjavi, za Danas, prokometarisao da tu odluku treba posmatrati u kontekstu predstojećih predizbornih aktivnosti i „kao jasna pokazatelj dva politička subjekta, koji drže Veće, da na sebe privuku pažnju“.

Ocenio je da je namera odluke „podgeravnje tenzija,što je bio njihov manir, u skoro cim, predizbornim kampanjama“.

– Nedavno je lista „Vakat je“, odnosno Sandžačka demokratka partija SSDP), saopštila da će tražiti raspuštanje BNV, a danas su doneli ovakvu odluku. Javnosti je poznato da sam prestao da dolazim na sednice Veća, jer mi je na konstitutivnoj sednici bila ugrožena bezbednost. Smatrao sam, da zbog moje bezbednosti i zbog svih posledica, koje bi time mogle biti izazvae, bolje da se ne pojavljujem dok se ne promeni ponašanje većine – rekao je Zukorlić.

{module Oglas 0 – 2020}

On je dodao da „ovakvo ponašanje ukazuje da je BNV privatizovano od dve političke grupacije i da uopšte ne služi nacionalnim interesima Bošnjaka, već isključivo ličnim i partijskim interesima, uključujući i zloupotrebu budžetskih sredstava“.

Zukoirlić je poručio da oduzimanje mandata smatra „kao političku prpvokaciju“ na koju će hladnokrvno da reaguju i da neće odgovoriti ni na koji način.

Nastaviće predizbornu kamanju u pozitivnom tonu,predstavljajući program, rezultate i aktivnosti SPP.

Veruje da, današnja, odluka BNV neće imati nikakve pravne posledice i da neće biti verifikovana od strane nadležnih državnih organa. Aktuelni saziv BNV,koji broji 35 većnika, čine tri liste – „Samoopredlejenj“ Sulejmana Ugljanina, koja ima 14 mandata, „Matica bošnjačka“ Muamera Zukorlića 13 i 8 mandata „Vakat je“,koju je podržala SDP.

Liste „Samoopredeljenje“ i „Vakat je“ čine većinu u BNV, a „Matica bošnjačka“ ostala je u opoziciji.Od konstitutivne sednice mnogo je nesuglasica između većničke većine i opozicije. (Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.