BNV: Narodna skupština Srbije da usvoji rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bošnjačko nacionalno vijeće vjeruje da je jedino suočavanjem sa prošlošću moguće graditi sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost za generacije koje dolaze

thumbs b c 8809ff6cfd7b7de627d0d7a8ab502a2d

{module Oglas 1 – 2020}

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozdravlja osudu dijela javnosti na očiglednu promociju genocida u Srebrenici i to kroz prodaju proizvoda kojima se veliča najsvirepiji zločin na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz BNV, javlja Anadolu Agency (AA).

“Genocid u Srebrenici zauzima posebno mjesto u kolektivnom sjećanju bošnjačkog naroda te Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje promociju i veličanje ovog stravičnog zločina. Upravo u slučaju povlačenja spornih proizvoda smo vidjeli i važnost nezavisnih i demokratskih medija koji su i ukazali na ovaj problem, nakon što su se reklame za ovaj proizvod pojavile na društvenim mrežama. Nadamo se da će uskoro reagovati i nadležno tužilaštvo koje sada pozivamo da što prije otvori predmet povodom ovog nemilog slučaja”, navodi se u saopštenju iz BNV.

{module Oglas 0 – 2020}

Navode da su nažalost svjesni i činjenice da je reakcija nekih državnih organa uslijedila nakon pritiska dijela demokratske javnosti te da je potrebno sistemsko i trajno rješenje za ovu pojavu.

“Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici koju bi usvojila Narodna skupština Srbije je dobar način da se započne proces suočavanja sa prošlošću u Srbiji i otvori dijalog sa bošnjačkim narodom koji je i bio žrtva genocida. Pozivamo državni vrh, prije svega Vladu, Narodnu skupštinu i predsjednika države da podrže usvajanje rezolucije o osudi genocida u Srebrenici, osude promociju i veličanje genocida u Srebrenici, promjene odnos države Srbije prema bošnjačkom narodu i time započnu proces obnove povjerenja Bošnjaka u institucije države u kojoj žive”, navodi se u saopštenju.

Bošnjačko nacionalno vijeće vjeruje da je jedino suočavanjem sa prošlošću moguće graditi sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost za generacije koje dolaze.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker