BNV – Minimalna zatvorska kazna policajcu ubici ohrabrenje za zločince

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bošnjačko nacionalno vijeće zabrinjava činjenica da je Apelacioni sud smanjio kaznu ubici, srpskom policajcu Raici Beloici, koji je u septembru 2017. godine ubio Fahrudina Skarepa, mladića iz ugledne i poštene bošnjačke porodice.

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Užicu i policajcu ubici Raici Beloici, i onako prenisku kaznu od 5 godina, smanjio na još nižu od četiri godine zatvora.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, dok je, kako se navodi u medijima, bio u akciji sprečavanja šverca, ubio mladog Fahrudina Skarepa koji je tada imao samo 22 godine.

Beloica je proglašen krivim za navodno nehatno lišenje života, a presuda je postala pravosnažna donošenjem presude Apelacionog suda u Kragujevcu 1. novembra 2021. godine.

Uzimajući u obzir činjenice da je zločin izvršen nakon što je ubijeni Fahrudin Skarep uredno zaustavio vozilo, da je ubica policajac Beloica prišao i hladnokrvno ispalio hitac, koji je prošao kroz bočno staklo ubijenog, kao i međusobni razgovor ubice i njegovih kolega policajaca u vrijeme izvršenja zločina, jasno potvrđuju uvjerenje da se radi o promišljenom ubistvu.

Zatvorska kazna od 4 godine za policajca ubicu Raicu Beloicu za promišljeno i surovo gašenje jednog mladog nevinog života, kazna je koja će ohrabriti buduće zločince u svojim namjerama.

Saosjećamo sa porodicom i pitamo da li bi kazna bila ista da je slučaj bio obrnut?

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker