Bačevac pozvao ministre da se nacionalna veća dodatno finansijski podrže

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Juče je u Narodnoj Skupštini usvojen budžet za 2021. godinu i set pratećih zakona.

IMG 20200120 WA0005 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije da je budžet za 2021. usmeren na podizanje životnog standarda građana, ali je i razvojni, jer će 330 milijardi dinara, odnosno 5,5 odsto BDP-a, biti izdvojeno za kapitalne investicije.

Što se tiče Sandžaka, budžet pored ostalog predviđa deset i po milijardi za nastavak autoputa Požega-Preljna kao i rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Tutin.

Poslanici iz Sandžaka su se kritički osvrnuli i na podatak da je je poslednjim rebalansom budžeta izdvajanje savetima nacionalnih manjina budžet smanjen za dvadeset procenata.

{module Oglas 0 – 2020}

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac rekao je da nije sporno da u teškom trenutku u kome živimo, svi građani jednako podele teret i pozvao ministra finansija da podrži dodatnim sredstvima  sve kvalitetne projekte nacionalnih veća.

Polemišući sa ministarkom kulture Majom Gojkovic, Bačevac je izrazio zadovoljstvo sto je budžetom predviđeno više sredstava za ovo ministarstvo i pozvao je da Novi Pazar proglasi kulturnom prestonicom Srbije.

“S obzirom da vi u budžetu imate milijardu i dvesta miliona dinara  više nego u prošloj godini, pozvaću i vas da i vaše ministarstvo pojačano finansira projekte kulture i tradicije nacionalnih veća”, naglasio je Bačevac. (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker