Bačevac pozvao ministra Nedimovića da se zbog poljoprivrednih potencijala Pešter izuzme od vojnih vežbi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Govoreći o Predlogu zakona o popisu poljoprivrede, Dr Muamer Bačevac je istakao da je najlogičnije  u Pešter ulagati u pravcu poljoprivredne proizvodnje uz posebnu podršku stočarstvu za šta je pešterska visoravan bogom dana.

Naravno tu je i proizvodnja organske hrane, lekovitog bilja i začinskog bilja. Naravno uz to ide i razvoj seoskog turizma, pogotovu sa izgradnjomm autoputa kojim će građani iz naprimer Beograda za dva sata biti na Pešteri.

”Nije dobro da jedan ovakav prirodni potencijal, jedan ovakav ekosistem, koji rijetko koja zemlja u Evropi ima, ugrožavamo i zagađujemo vojnim  bojevim projektilima čestim vojnim vežbama”, naglasio je Bačevac.

Poslanik SDP-a je rekao da je potrebno da vojska vežba ali za to treba obezbediti stalne i pogodne vojne poligone i insistirao da upravo ministar Nedimović treba da zastupa ovaj stav i da predstavnicima naše vojske predoči  kakve posledice po ekosistem Peštera imaju ove vežbe.

”Ja mislim da nema većeg patriotizma od rada na podizanju privrede a današnje vrijeme je pokazalo da je poljoprivreda njena najstabilnija i naperspektivnija grana. Zato ovu molbu i upućjem vama”, istakao je Bačevac.

”Nikome ne može biti dobro dok svima ne bude bolje.Ne može biti dobro onima u gradu ako nije dobro onima na selu niti možemo razvijati vojsku a da ne brinemo o privredi i poljoprivredi. Izbalansiran odnos, rad po prioritetima, ravnomeran regionalni razvoj i jednaka šansa za svakog našeg građanina su put koji mi socijaldemokrate želimo da trasiramo”, zaključio je on.

Bačevac je ukazao na  na izuzetan rad ministarstva poljoprivrede, konkretno ministra Nedimovića i njegovog tima, sa prevashodnim osvrtom na nivo finansijske i stručne pomoći, koju ovo ministarstvo upućuje poljoprivrednicima i pozvao ministra da sa ovim trendom nastavi.

Zakon o popisu poljoprivrede sprovešće se godinu dana nakon planiranog popisa stanovništva 2022.godine.

Ovim zakonom će se na precizan i sveobuhvatan način prikupiti veliki broj bitnih informacija o lokaciji gazdinstva, zemljišnom fondu i kategoriji korišćenja poljoprivrednog zemljišta, površini pod usevima, površini voćnjaka i vinograda, navodnjavanju i upotrebi đubriva, broju stoke-po vrstama i kategorijama, broju ostalih životinja i košnica pčela, poljoprivrednih objekta, poljoprivredne mehanizacije i opreme, radne snage i drugog. (rtv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker