Bačevac: Naš je Rasim bio prvi ministar u Srbiji i Crnoj Gori

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici Skupštine Srbije su u subotu većinom glasova usvojili pet prijedloga zaključaka o izvještajima o radu nezavisnih institucija u 2019. godini, čiji je predlagač o izvještajima Povjerenika za ravnopravnost kao i Zaštitnika građana bio predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Muamer Bačevac iz SDP-a.

muamer bacevac 1 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

On je naglasio da je taj odbor osnovan 2012. godine na inicijativu poslanika SDP-a, te da njime do danas rukovode poslanici iz te grupe, kao i to da je SDP rukovodio i kancelarijom vlade za ljudaka i manjinska prava, prenosi portal RTV Novi Pazar.

“Sve rečeno kao i podatak da je naš predsjednik Rasim Ljajić bio prvi ministar u zajedničkoj državi Srbije i Crne Gore govori da je ova tema za nas krucijalna i da ćemo nastaviti da insitiramo da svi manjinski narodi konzumiraju sve ono sto im zakoni i ustav ove zemlje garantuju”, kazao je Bačevac

Bačevac je pozvao obje institucije da otvore kancelarije u Novom Pazaru i podržao inicijativu Zaštitnika građana da se osnuje Muzej nacionalnih manjina, koji bi na jednom mjestu prikazao doprinose svih manjinskih naroda, istoriji, kulturi i razvoju države Srbije.

(rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker