Bačevac insistirao, Brnabić obećala rešenje gasovoda u Novom Pazaru i Tutinu i deponije u Prijepolju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U projekat gasifikacije Novog Pazar i Tutina ići će se već sledeće godine. Istovremeno, biće rešen i gorući problem prijepojske opštine, deponija Stanjevina, kazala jepredsednica Vlade Ana Brnabić odgovarajući na pitanja narodnog poslanika SDP-a dr Muamera Bačevca nakon njegovog višegodišnjeg insistiranja da ova pitanja budu rešena.

IMG 20200120 WA0005 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Predsednica Vlade Republike Srbije i ministri su na jučerašnjoj sednici parlamenta prvi put od imenovanja odgovorali na pitanja narodnih poslanika. Poslanik SDP-a  dr Muamer Bačevac ukazao je premijerki na izuzetno veliku zagađenost vazduha u Novom Pazaru. On je takođe podsetio na projekat izgradnje toplane na biomasu čija vrednost je blizu šest miliona evra, za koji je u toku izbor firme za izvođenje radova. Bačevac je podsetio da je Grad Novi Pazar za ovaj projekat obezbedio parcelu.

Toplana na bio masu imaće ekološku proizvodnju , omogućiće  jeftiniju cenu grejanja i duplo veću količinu energije, kazao je Bačevac.

Bačevac je podsetio da se trenutno  razvija projekat razvodnog gasovoda od Aleksandrovca preko Kopaonika do Novog Pazara i Tutina . On je zatražio od premijerke da što pre započne izgradnja pomenutog gasovoda s obzirom da je u Novom Pazaru i Tutinu započet proces eksproprijacije parcela preko kojih će proći trasa gasovoda. Poptupna energetska sigurnost biće na taj način obezbeđena Novom Pazaru, a istovremeno i smanjenje zagađenja vazduha, izričit je Bačevac.

{module Oglas 0 – 2020}

”Želim da pre svega apelujem na predsednicu Vlade da se što pre počne sa izgradnjom ovog gasovoda . On je nužan i neophodan i omogućiće da se smanji zagađenje gradova kao što je Novi Pazar. Poznato je da je Novi Pazar smešten u kotlini, te da se svi greju na drvo, ugalj i mazut, a lokalna samouprava je učinila i čini puno da toplana dobije nove izvore energije, ali naglašavam izuzetno je bitno da se ovaj gasovod završi i za Kopaonik koji je turistički centar, a i za Novi Pazar koji je centar kompletnog regiona” objasnio je Bačevac.

Odgovarajući poslaniku SDP-a dr Muameru Bačevcu,predsednica Vlade Ana Brnabić kazala je, da se seća svih njegovih insistiranja da ovaj, ali i gorući problem deponije u Prijepolju bude rešen. I rešenja se, prema njenim rečima, naziru.

”Ja Vam obećavam da ću da se postaram da idemo u ovaj projekat i da ga završimo što pre. Konačno smo u budžetu za 2021. godinu budžetirali za kompletno rešavanje deponije Stanjevinje u Prijepolju o kojem ste, sećam se, i u prethodnom mandatu meni i ministru Trivanu više puta postavljali pitanje i znamo koliko je to problem. Tako da smo razvili plan i budžetirali, zatvorićemo deponiju Stanjevine. Ako postoji jedna stvar koju ćemo onda ćemo uraditi ovo. Znam koliki je problem i hvala vama jer ste nam kao narodni poslanik toliko puta skrenuli pažnju na ovaj problem da smo ga i zapamtili i rešili da  se pozabavimo i da ovo rešimo i da to bude simboličan početak rešavanja preko 3.500 ovakvih deponija širom Srbije” kazala je Brnabić.

Boljitak za sve građane kroz realizaciju pomenutih ali i drugih važnih projekata je ono za šta se SDP zalaže naglasio je na kraju Bačevac.

{module Oglas 2 – 2020}

”Politika koju SDP promoviše jeste najteži politički put, borba za građane, borba za gasifikaciju, borba za uklanjanje  deponije. Verujte da je Novi Pazar jedan od gradova koji biju bitku i da su jako zagađeni naročito u zimskom periodu. Gasifikacija je apsolutno jedino rešenje. Borim se za Novi Pazar, isto tako za Kopaonik i Goliju i za sve ono na čemu insitira ova politika. Raduje i rešavanje pitanja deponije Stanjevine, sa imenovanjem  nove ministarke došla je nova energija, ali i sa imenovanjem novog  rukovodstva  u Prijepolju  gde su došli časni ljudi, novi ljudi, vlast koju čine SDP i SNS, preslikana koalicija kao na džavnom nivou, koja je dala jednu novu energiju i ja sam srećan da će se rešiti jedan višedecenijski problem i jedna ekološka bomba će biti sanirana, što će stvoriti uslove za ekonomski, tuirstički  razvoj tog kraja i proizvodnju zdrave hrane” zaključio je Bačevac.

(rtvnp)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker