Završena istraga nesreće u kojoj je poginuo Branko Gogić, a Rasim Ljajić teško povređen – ovo je zaključak

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovo je zaključak istrage koju je sprovelo Osnovno javno tuilaštvo u Aleksincu nakon ovog stravičnog udesa, a tokom koje su obavljena veštačenja i pribavljeni izveštaji nadležnih institucija.

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je 10. aprila na auto putu Beograd – Niš kod Ražnja teško povređen predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić a u kojoj je poginuo Branko Gogić (45) direktor JP “Emisiona tehnika i veze”, njegov stranački kolega i bliski prijatelj.

Ovo je zaključak istrage koju je sprovelo Osnovno javno tuilaštvo u Aleksincu nakon ovog stravičnog udesa, a tokom koje su obavljena veštačenja i pribavljeni izveštaji nadležnih institucija.

– Povodom saobraćajne nezgode koja se desila dana 10.aprila 2022.godine, u kojoj je učestvovalo vozilo kojim je upravljao sada pok. B.G. iz Beograda koji je usled nezgode preminuo na licu mesta a u kom vozilu se na mestu suvozača nalazio R.Lj. iz Novog Pazara koji je kritičnom prilikom zadobio tešku telesnu povredu, obaveštavamo javnost da je nakon pribavljenih izveštaja nadležnih institutcija i ekspertize saobraćajne nezgode, kao i analize ovako prikupljenih i ostalih dokaza u spisima predmeta, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti – navode u OJT Aleksinac.

Kako je „Blic“ pisao, do nesreće je došlo 10.aprila na auto putu kod Ražnja, u smeru ka Nišu, kada je „škoda superb kvatro“, kojom je upravljao Gogić, sletela sa kolovoza, prošla kroz zaštitnu ogradu i prevrnula se kraj regionalnog puta Ražanj – Aleksinac. Gogić je ostao na mestu mrtav dok je Ljajić sa teškim povredama prebačen prvo u KC Niš, a dva dana kasnije, nakon stabilizacije njegovog stanja, na zahtev porodice, u Klinički centar Srbije.

Kako se saznaje „škoda“ kojom je upravljao Gogić, bila je u njegovom privatnom vlasništvu, i nakon udesa je izuzeta radi veštačenja.

Gogić je stradao na licu mesta, budući da je škoda koja je nakon sletanja završila na krovu, najviše oštećena upravo iznad vozačevog sedišta.

Ljajić je čudom preživeo udes u kojem je zadobio prelom tri rebra i povredu pršljenova. On je, nakon što se malo oporavio, rekao novinarima da se ničega ne seća vezano za nesreću.

Poslednje šta pamti bilo je da je sa Gogićem ušao u vozilo i da su pričali o vremenu a da se nakon toga osvestio u bolnici i odmah upitao medicinsko osoblje gde je Gogić, pošto ga nije video u bolničkoj sobi, a kada nije dobio odgovor, posumnjao je da se desilo nešto loše. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex